Без цял отбор болни „Добруджа“ не успя да се противопостави на лидера (ВИДЕО)

„Добруджа“ загуби с 0:3 от „Локомотив“ (София) в мач от 6 кръг на Втора лига, игран на стадион „Дружба“ в Добрич. Домакините бяха без 10 основни играчи – 8 с коронавирус и двама контузени. Съотборниците им пък от почти седмица нямат право да тренират, но за БФС всичко това не бе достатъчно за отлагане на мача. При това положение трима юноши започнаха като титуляри – Стефан Митев, Димитър Василев и Николай Андреев, а през втората част дебют в мъжкия футбол записаха 17-годишните Мартин Максимов, Преслав Славков и Дилян Стоянов.

Александър Александров с глава откри резултата в 4 мин. Постепенно „Добруджа“ изравни играта и домакините погледнаха по-смело към вратата на съперника. Така се стигна до 39 мин., когато след изстрел на Ивайло Лазаров топката бе отклонена с ръка от Мартин Василев и бе отсъдена дузпа за „Добруджа“. Ударът на Ивайло Лазаров от бялата точка обаче бе спасен от вратаря на „Локомотив“ Ивайло Василев. Столичани нанесоха решителния си удар в последната минута на първото полувреме. Светослав Диков се разписа след корнер и отбеляза втори гол за гостите, който точно преди почивката прекърши надеждите на младия състав на домакините за поне точка. В 54 мин. Александър Александров с далечен удар се разписа за втори път в мача и покачи на 3:0. В края „Добруджа“ можеше да стигне до почетен гол, но техничният удар на Ивайло Лазаров от фаул срещна страничната греда.

Така „Добруджа“ остава с 5 точки преди двете поредни гостувания в следващите кръгове. „Локомотив“ (София) пък запазва първото си място във Втора лига

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров