Акрапович: Срещу Тотнъм не искам да ритаме топката, а да покажем качества

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович говори след загубата срещу шампиона Лудогорец с 1:3 в Разград. Той остана доволен от показаното, въпреки негативния резултат. Всички в отбора вече могат да насочат погледите си към предстоящия сблъсък срещу Тотнъм в Лига Европа. Наставникът на „черно-белите“ бе категоричен, че не иска тимът му само да изритва напред топката, а да покаже качества и да играя своята си игра.DSPORT.BG

Индивидуалната класа на Лудогорец бе достатъчна за обрат срещу Локо Пд

„Можем да съжаляваме, че през първата част не затворихме мача, имахме много положения. Тъжно ми е, че не вкарахме поне два-три гола. Много ми е трудно сега да обяснявам. Когато влезе Елвис Ману, имахме проблеми с изморени играчи, така и допуснахме гол. Доволен съм от футболистите, това искам да виждам от тях“, започна Акрапович.

„Аз казах на футболистите, че първо имаме мач с Лудогорец и после с Тотнъм. Няма от какво да се притесняваме, никой не очаква сензация от нас. Трябва да играем футбол. Щеше да е хубаво да вкараме още някой гол днес, за да натрупаме още самочувствие за мача в четвъртък (срещу Тотнъм)“.

„Аз наистина си пожелах да играем срещу Тотнъм. Такова нещо се случва 2-3 пъти максимум. Подобни моменти ти дават самочувствие и качества. Същото се случи след мача със Страсбург миналата година“, заяви специалистът.

„Срещу Тотнъм като треньор може да видиш силата си. Ако успеем да се оправим, тогава сме на прав път и в бъдеще можем да играем още по-добър футбол. Това е нещо уникално не само за нас, но и за целия български футбол. Много ми е жал, че няма да има фенове по трибуните и няма да чуем „Само Локо!“.

„Аз ще им кажа (на футболистите) преди мача с Тотнъм да играят футбол. Искам да покажем качествата си, да изглеждаме добре, да играем нашата си игра. Не искам да ритаме топката, а да се виждат качествата ни. Днес го показахме, няма причина да не го покажем и в четвъртък“, завърши изказването си старши=треньорът на „смърфовете“.