Европейски страшилища, но и преодолими тимове за ЦСКА на прага на групите

Трудната победа над БАТЕ Борисов и класирането за третия квалификационен кръг на Лига Европа накара ЦСКА и феновете на „червените“ да мечтаят отново за европейски поход.DSPORT.BG

ЦСКА заличи БГ кошмара БАТЕ и мечтае за групите на Лига Европа

Причината не се крие толкова в представянето на тима, колкото в жребия за следващия етап. В него ЦСКА отново ще бъде домакин на скромния Б36 Торшавн от Фарьорски острови. И докато в днешни дни едва ли, който и да е съперник трябва да бъде подценяван, то няма как да не признаем, че предстоящият двубой може да бъде определен единствено като мечтан за тази фаза на турнира.

Защото при очаквания успех над Торшавн, то ЦСКА ще се доближи само на едно стъпало от груповата фаза на Лига Европа. За последно „червените“ играха в групите преди 10 години, а сега това изглежда по-близо от когато и да било през изминалото десетилетие.

Но доколкото реално е класиране в групите? За да отговорим на този въпрос, трябва да погледнем към евентуалните съперници за плейофите. В тях едно е сигурно – със своя коефициент ЦСКА на 100% ще бъде непоставен.

Но веднага трябва да кажем, че това не прави мисията на „червените“ невъзможна. Защото сред поставените отбори към момента има такива, които са поне на теория преодолими като например Виктория Пилзен, АПОЕЛ Никозия, Малмьо, Партизан и Стандард Лиеж. В същото време обаче има и големи европейски грандове като отстранилия Локо Пловдив Тотнъм, Базел, Бешикташ, Спортинг, ПСВ Айндховен и други.

Ето кои са 13-те отбора с най-висок коефициент, които ще бъдат поставени в жребия:

Тотнъм, Базел, Бешикташ, Спортинг Лисабон, Копенхаген, ПСВ Айндховен, Волфсбург, виктория Пилзен, АПОЕЛ Никозия, Галатасарай, Малмьо, Партизан, Стандард Лиеж.

Разбира се, правим уточнението, че повечето от тези отбори ще трябва първо да преодолят съперниците си в третия квалификационен кръг. Жребият за плейофите е в петък, така че след броени часове ще знаем и целият път на ЦСКА, а и на Лудогорец към групите на Лига Европа.