Гостуване на Базел или Анортозис за ЦСКА на прага на групите в Лига Европа

Жребият за плейофите на Лига Европа не бе особено благосклонен към ЦСКА. При очакван успех над Б36 Торсхавн, на прага на групите “червените” най-вероятно ще гостуват на швейцарския гранд Базел, който пък преди това трябва да отстрани Анортозис.DSPORT.BG

Тимът на Стамен Белчев бе непоставен, а другите възможности в жребия бяха Виктория Пилзен или Бешикташ. За първи път в турнира обаче ЦСКА ще трябва да гостува, след като в досегашните си двубои имаше късмета да бъде домакин.

Евентуалният плейоф в Швейцария или Кипър ще бъде на 1 октомври, а преди това на 24 септември от 20 часа е домакинството на Б36. Същата вечер пък Базел домакинства на Анортозис, което е допълнително предимство за изявения фаворит в двойката.

През завършилия съвсем наскоро сезон в Лига Европа Базел стигна до четвъртфиналите, където загуби от Шахтьор Донецк. В първенството тимът завърши трети, а настоящата европейска кампания бе открита с успех с 2:1 като гост на Осиек.

ЦСКА и Базел вече са играли помежду си в Лига Европа. Това се случи в груповата фаза през сезон 2009/2010, когато швейцарците спечелиха и двата двубоя – с 3:1 у дома и с 2:0 на „Българска армия“.

За Анортозис пък предстоящият двубой с Базел ще бъде първи в европейската кампания. Тимът изигра три двубоя в местния шампионат като записа две победи и едно равенство.