Симеон Щерев: Мъката е голяма! Още не мога да повярвам, че Николай го няма

Великият български състезател и треньор по борба Симеон Щерев още не може да повярва, че неговият син Николай Щерев загуби битката с коронавируса.S
Щерев, който ще ръководи женския национален отбор по борба на Русия, говори за първи път, след като загуби сина си Николай. SPORTAL.BG

“Животът продължава, болката ще остане! Мъката е голяма! Още не мога да повярвам, че Николай го няма Все още си говоря с него! Той даваше всичко за семейството си! Мисля, че той е покрай нас и ние винаги си говорим с него”, заяви 61-годишният Симеон Щерев в интервю за предаването “Събуди се” по Нова телевизия.
Стотици изпратиха Николай Щерев

“Той има 2 прекрасни деца и ние няма ги оставим. Ще се грижим винаги за тях. Всеки човек има своя съдба… Няма как да се спасиш от съдбата си! Трябва да я приемем така, както е написана! Философски гледам на нещата от живота, иначе трябва да откачиш… Предполагам, че Николай сега е на едно  по-добро място”, не скри болката и сълзите си Симеон Щерев, който е световен и трикратен европейски шампион по борба.

„Винаги съм искал от децата си да са добри. Второ да държат на думата си. Така се става мъж. Спортът ги научи на дисциплина и трудолюбие. Винаги трябва да се отделя внимание на спорта. Той ни учи на много неща. Трябва да се отделя време. Обичам да ходя в планината и научих внуците и приятелите си да правят същото“, каза Щерев.

„Започнах с футбол, но след това първият ми треньор ме заведе в залата. Направих спаринг с едно момче и загубих, след което исках да тренирам, за да стана добър. Така започнах. Мисля, че борбата е един от най-тежките спортове. След всяка стотна се мени всичко. Ако не внимаваш ще загубиш. Отношението между треньор и състезател е доверието. Винаги съм бил на този принцип, трябва да си близо до тях. Ти си всичко за състезателите. За мен е чест да съм треньор на Русия. Това е страна с много олимпийски и световни шампиони. Работя с такова усилие, че страната да стане №1 в света. Имам наблюдение върху българския отбор, защото почти всички състезателки съм ги тренирал. Но трябва още работа. Често се чувам със Станка Златева. Ще посетя залата и ще направим няколко тренировки с нейните състезатели. Не е лесно да станеш треньор, но с помощ се получава. Станка може да се опре на мен винаги и ще и помогна“, заяви треньорът.

Още по темата