Левски се забавлява за класическа победа срещу ЦСКА 1948 (ВИДЕОАНАЛИЗ)

Левски записа трета поредна победа в efbet Лига. „Сините“ спечелиха с класическото 3:0 домакинството си на ЦСКА 1948 от 6-ия кръг на шампионата. Две от попаденията вкара Борислав Цонев, а едно добави Насиру Мохамед.

Феновете на Левски могат да бъдат напълно удовлетворени от показаното на терена. Отборът в синьо владееше играта, бе по-агресивният тим и надигра своя опонент.

В заключителните минути преди последния съдийски сигнал видимо футболистите на Левски се забавляваха на терена, подавайки си с по едно-две докосвания пред и в наказателното поле на ЦСКА 1948.

След постигнатия успех „сините“ са на четвърто място във временното класиране на българския шампионат. В следващия кръг те гостуват на Ботев Пловдив.

Коментарът на Стефан Стоянов минути след последния съдийски сигнал:

Левски започна по-активно и създаде първата голова опасност в срещата за една от двете врати. Борислав Цонев комбинира със Стайн Спиерингс. Нидерландецът имаше пространство за изстрел и шутира от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Даниел Наумов. Стражът на „червените“ улови.DSPORT.BG

В 6-ата минута „сините“ поведоха с 1:0. Паулиньо проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Илия Димитров и Радослав Цонев не успяха да засекат. Топката хвана коварна траектория, изненада Даниел Наумов и рикошира в левия страничен стълб. Насиру Мохамед бе заел най-добра позиция и успя да стигне пръв до отбитата топка. Крилото на Левски от близко разстояние не сбърка.

След силните начални минути за Левски постепенно ЦСКА 1948 влезе в мача. В 23-ата минута Галин Иванов опита късмета си с далечен изстрел от далечно разстояние, но топката прелетя високо над вратата на Николай Михайлов.

В 35-ата минута „червените“ пропуснаха добра възможност да изравнят. Георги Русев центрира отдясно. На далечната греда напълно непокрит бе оставен Галин Иванов, който овладя майсторски и стреля по земя. Николай Михайлов обаче внимаваше в ситуацията и успя да спаси.

Пет минути след почивката Левски получи пряк свободен удар в близост до наказателното поле на ЦСКА 1948. От същата позиция Борислав Цонев донесе победата на „сините“ срещу Етър в предния кръг. Зад топката отново застана полузащитника, който прати топката в горния десен ъгъл на вратата, но Даниел Наумов успя да се намеси блестящо и запази резултата непроменен.

В 56-ата минута Боби Цонев успя да преодолее стража на гостите и Левски поведе с 2:0. Домакините развиха добра атака. Стайн Спиерингс успя да се обърне фронтално срещу вратата на ЦСКА 1948 и комбинира с Борислав Цонев, който прати топката във вратата на Наумов с мощен шут по земя.

Борислав Цонев продължаваше да представлява изключителна трудност за отбраната в червен спортен екип. В 62-рата минута той получи в наказателното поле, но точно преди да отправи удар бе съборен на земята от бранител. Волен Чинков без колебания посочи бялата точка. Зад топката застана Цонев, който с безпощаден удар отбеляза за 3:0. Определено никакъв шанс за младежкия национал Даниел Наумов.

В 74-ата минута Насиру Мохамед бе много близо до второто си попадение в мача. След центриране отдясно защитата на ЦСКА 1948 не успя да се справи по най-добрия начин. Топката попадна в крилото, което стреля мощно. Влезлият преди минути в игра Стивън Петков отклони топката, която се отби от дясната греда и излезе в аут.

В ответната атака Андон Гущеров бе намерен в наказателното поле на „сините“. Нападателят стреля от няколко метра, но Николай Михайлов успя да реагира и изби. Мартин Камбуров се опита да направи добавка, но вратарят и капитан на Левски се хвърли в краката на голмайстора и неутрализира опасността.

В 82-рата минута гостите пропуснаха нов шанс за гол. Симеон Петров засече центриране от ъглов удар и разтресе левия страничен стълб на вратата, пазена от Ники Михайлов.

До последния съдийски сигнал Левски разиграваше топката в половината на противника със самочувствие и не даде шанс на ЦСКА 1948 да отбележи дори почетно попадение.

Георги Тодоров и Красимир Балъков след края на срещата: