Николай Киров: Имаме волята и характера, не трябва да се водим от емоциите

Старши треньорът на Арда Николай Киров изрази удовлетворението си от днешната победа на тима срещу Славия с 2:1. Наставникът заяви, че отборът има още върху какво да работи концентрацията на работа пада върху дефанзивната и офанзивната фаза на играта. DSPORT.BG

Арда обърна Славия и закотви “белите” на дъното

“Естествено, доволен съм от самата победа. Мач, който започнахме добре, но не успяхме за наше съжаление да отблежим гол. Много лек гол допуснахме в нашата врата от ситуация, която не предвещаваше такова нещо. От там се наложи на полувремето да се смени и тактическата схема и да влязат по-офанзивни футболисти. Славия притежава добри състезатели, затвориха се пред тяхната врата и се радвам, че съумяхме да намерим пролуки, за да обърнем двубоя”, започна треньорът.

“В днешната среща ни липсваше завършващия удар. Не може да не отбележим и намесите на Георги Петков. Трябва да съумяваме през целия мач, независимо какъв е резултатът, да търсим тези комбинации”.

“Радослав Василев е основна фигура в нашия състав още от миналата година. За съжаление претърпя някои контузии, които му попречиха да е във върхова форма в началото на шампионата, но постепенно навлиза във форма и се радвам, че помага на отбора”, добави Киров.

“Ние имаме волята и характера – показахме го и в предните мачове. Всички двубои са трудни и съм щастлив, че съумяхме срещу един сериозен противник да извоюваме победата”.

“Указанията ми на полувремето бяха да се тържи трайно топката, да се търси дублиране по фланга и от там да пробием противника. Изчакахме си моментите и заслужено победихме. Все още работим за взаимовръзките в състава. Имаме нови хора, които тепърва ще навлизат. Концентрирали сме се върху това да подобряваме двете фази. Започнахме добре шампионата, но е важно и да го завършим добре, а не да се водим от емоциите”.

“Този шампионат е доста изравнен като сили. Черно море също е сериозен съперник, има капацитет и е сериозен фактор в първенството. Още от утре започваме разузнаването, за да видим как да се противопоставим. Излизаме за победа”, завърши Николай Киров.