Мнения след България – Италия

Вижте какво споделиха част от водещите волейболни фигури след загубата от Италия в малкия финал на Олимпиадата в Лондон:sport.bnt.bg

Найден Найденов (селекционер на България): “Тежко е след една такава загуба. Имахме шанс след втория гейм да обърнем мача в наша полза. Водехме в третата част, но пропуснахме няколко контраатаки. Не се получи играта, която искахме. Това е бъдещето, всички са млади. В националния отбор трябва да има ниво и колектив. Всички трябва да се съобразяват с тези неща. Ще вървим напред по този начин. Благодаря на всички за подкрепата. Съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме. Всички са отрития на турнира – Тодор Скримов, Георги Братоев и Цветан Соколов. Те направиха чудеса”.

Владимир Николов (капитан на България): “Смятам, че отборът игра много добре. Единственото, с което не се справихме, беше началният удар. В предния мач с Италия го контролирахме. Изпълняваха много силен начален удар в точния момент. Трябва да ги поздравим. Това ми беше последният ми мач с националната фланелка. Надявахме се да се случи нещо различно. Нямам думи. Чудеса се случват и ние бяхме на прага да направим едно такова чудо. Сигурен съм, че този отбор на България ще расте и ще играе още по-добре. Приключва един важен период в моя живот – 15 години, в които защитавах националната фланелка. Равносметката ще я правим по-нататък”.

Тодор Скримов (нападател на България): “Труден край. Италианците бяха по-добри днес. Нямахме шанс, не ни се получи играта. Не знам къде е причината да играем така. Бях убеден, че всички ще играем по-добре. Лошото начало ни скова. Четвъртото място е много добър резултат. Никой не го е очаквал. Може да очакваме подобни резултати на следващата олимпиада. Трябва да работим в правилната насока. Съжалявам за днешния мач, в предишните – играх добре”.