Нов кошмарен удар за Левски при издънка на “Герена” (видео+галерия)

 

Трудните моменти за Левски нямат край. “Сините” пропуснаха да победят Ботев (Враца) на стадион “Георги Аспарухов” в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Пред празните трибуни на “Герена” двата тима завършиха 0:0, което остави столичани на осмо място с 11 точки, толкова имат и гостите. По-големият проблем за 26-кратните шампиони обаче е контузията на Борислав Цонев. Най-добрият играч на Левски през този сезон напусна терена принудително още в 6-ата минута, като по-лошото е, че това стана на носилка, докато се държеше за лявото коляно, а първите диагнози са, че е със скъсана кръстна връзка. Това е изключително лоша новина и за Георги Дерменджиев, който повика Боби в състава за мачовете с Унгария, Финландия и Уелс.

Както е известно, преди седмица брат му Радослав Цонев скъса кръстна връзка и ще отсъства от терените поне 6-7 месеца. Близнаците дадоха надежда на синята публика в мача с ЦСКА 1948 (3:0), че духът на “сините” се завръща, но сега голямото притеснение е, че и двамата ще отсъстват много дълго време. Тяхното отсъствие и това на Стайн Спиерингс се оказаха решаващо срещу врачани. Днес играчите се раздадоха и опитаха, но просто класата липсваше и тепърва ще има повече проблеми в халфовата линия на този отбор.

“Сините” останаха с едва две победи от пет домакинства през тази кампания, като за трети път от тях не успяха да намерят пътя към гола, след като преди това бяха допуснали загуби с 0:2 от Берое и 0:1 с Царско село.

Наставникът на домакините Георги Тодоров направи три промени от загубата с 1:2 от Ботев (Пловдив) на Коматево. Пълният дебютант Андриан Краев, който няма нито една минута в елита, излезе титуляр. Тома Даске и Стивън Петков също бяха титуляри. Те играха вместо контузилия се Радослав Цонев, Насиру Мохамед и Стайн Спиерингс, който бе продаден във Франция.

Капитанът Николай Михайлов бе под рамката на вратата, докато Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Алекс Петков и Матео Стаматов бяха защитници. Даске бе пред тях, а пред него започнаха Краев и Борислав Цонев, докато Паулиньо, Петков и Найджъл Робърта водеха атаката.

Тони Здравков започна с три промени в състава от успеха в дербито с Монтана (2:0). Капитанът Валери Домовчийски, както и опитните Ивайло Михайлов и Христо Златински замениха Петър Атанасов, Педро Лагоа и Том.

Красимир Костов бе вратар, а защитата пред него бе Аласан Н’Диайе, Илия Миланов и Венцислав Керчев, докато петимата в центъра на терена бяха Атанас Зехиров, Владислав Узунов, Димитър Буров, Ивайло Михайлов и Христо Златински, докато Домовчийски и Даниел Генов бяха в атака.

Още преди да е изминала и една минута “зелените” имаха възможност да излязат напред в резултата. Генов се измъкна и от отлична позиция стреля на сантиметри от дясната греда на Михайлов. Няколко минути по-късно играта беше спряна, а принудително терена напусна Боби Цонев. “Десетката” на “сините” бе фаулиран и остана на терена, след като получи силни болки в лявото коляно.Наложи се лекарска намеса и футболистът бе изнесен на носилка. Това принуди Георги Тодоров да пусне в игра Симеон Славчев, който не е играл от първия кръг с Берое, когато си отбеляза автогол и получи травма.

В 17-ата минута Стивън Петков беше близо до гол, но Красимир Костов спаси на голлинията удара с глава на нападателя, който засече центриране на Найденов. Петков демонстрира класа в 24-ата минута, когато технично спря топката и прехвърли Костов, но голът му бе отменен поради засада. Дебютантът Краев с глава след центриране на Паулиньо пробва рефлекса на Костов.

Последваха две възможности за врачани, които в 28-ата минута накараха Михайлов да се начесва след далечен изстрел на Илия Миланов. В 35-ата минута гредата спаси Левски. Капитанът на “зелените” Валери Домовчийски стреля от границата на наказателно поле, но за радост на домакините, топката се отби в сглобката на вратата.

На почивката Станислав Иванов влезе на мястото на Петков, а Робърта се върна на върха на атаката. “Сините” се опитаха да направят натиск, но без да създават чисти положения. Все пак Славчев имаше добра възможност 52-ата минута, но стреля над гредата.

Постепенно столичани още повече се затрудниха, но все пак в 73-ата минута Робърта можеше да се разпише със силен изстрел. Костов отново обаче отново изби, а при следващата атака врачани пропуснаха да поведат. Резервата Атанасов се откъсна от защитата и сам срещу Михайлов стреля покрай вратата. Вратарят трябваше да се намесва при нов пробив на Атанасов,  а след него и защитник спаси.

Краев от домакините се стараеше, но в наказателното поле на Ботев се създаваха опасности само при статични положения. Атанасов два пъти стреля след корнер, но защитник и двата пъти изби. Отново той стреля с глава над гредата в 86-ата минута, а секунди преди това Валери Божинов дебютира през този сезон за Левски.

Буквално в 91-ата минута Атанасов се откъса и можеше да донесе победата на Ботев, но не успя да се пребори със защитата за радост на Михайлов. Секунди преди края “сините” получиха право да изпълнят пряк свободен удар. В отсъствието на братя Цоневи Робърта застана зад топката, като стреля силно, но Костов без проблеми спаси.

Така срещата завърши 0:0. Ентусиазмът в Левски отпреди две седмици се изпари, както и идеята в халфовата линия в отсъствието на Цоневи и Спиерингс. Сега има пауза заради националните отбори, след която се задава поредица от тежки мачове за 26-кратните шампиони. Момчетата на Тодоров в следващите седмици ще гостуват на Славия, Лудогорец и Берое, а между тези мачове имат сблъсъци с Черно море, Локомотив (Пловдив), ЦСКА-София.

ЛЕВСКИ – БОТЕВ (ВРАЦА) 0:0

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Матео Стаматов, Тома Даске,  Андриан Краев,  Борислав Цонев, Стивън Петков, Паулиньо, Найджъл Робърта
БОТЕВ (Враца): Красимир Костов, Аласан Н’Диайе, Атанас Зехиров, Илия Миланов, Венцислав Керчев, Владислав Узунов, Димитър Буров, Ивайло Михайлов, Христо Златински, Даниел Генов, Валери Домовчийски

8 кръг, събота 3 октомври

Левски
0:0краен резулат

Ботев (Враца)

 

титуляри състав детайли статистика класиране
Стадион: Георги Аспарухов
Съдия: Ivo Andreev
ГАЛЕРИЯ
ИВАН ЙОЧЕВСНИМКИ

Скрии всички снимки