“Добруджа” обърна “Литекс” в луд мач

“Добруджа” победи “Литекс” с 4:3 в мач от 9 кръг на Втора лига пред около хиляда зрители на стадион “Дружба” в Добрич. С много воля и мъжество жълто-зелените сложиха край на серията от общо 5 срещи без победа и без отбелязан гол, показвайки с играта и поведението си, че застават твърдо зад своя треньор Светослав Петров.

Началото на мача по нищо не предвещаваше головото шоу. Опасните положения липсваха и пред двете врати, но в края на полувремето, в 36 и 44 мин., Дони Дончев на два пъти позволи топката да му бъде открадната и Радослав Живков показа скорост и добър завършващ удар, за да даде преднина от два гола на “Литекс” на почивката.

5 минути след подновяването на играта Денис Кадир свали топката с глава на Християн Казаков, който отблизо на празна врата сложи край продължилата 508 минути голова суша за “Добруджа”. Само 2 минути след това Радослав Живков оформи своя хеттрик и гостите от Ловеч отново имаха два гола аванс. Това обаче не успя да прекърши домакините, които сътвориха рядко срещан зрелищен обрат, който дълго ще се помни от жълто-зелените фенове. В 55 мин. Ерик Почански проби по левия фланг и центрира по земя в наказателното поле към Илиян Капитанов, който порази целта и върна “Добруджа” в мача. Той се разписа отново 4 минути след това, засичайки с глава центриране на Ахмед Адемов за 3:3. След двата гола Илиян Капитанов записа и асистенция. В 77 мин. той центрира от корнер към Християн Казаков на близката греда, който с глава отбеляза за втори път в мача и оформи пълния обрат за добричлии.

Така “Добруджа” събра 9 точки, с които заема 11-о място в класирането. Предстои пауза в първенството, в която “Добруджа” ще изиграе контрола с “Черно море”. Проверката ще бъде на 10 октомври, събота, във Варна.