Петко Петков: Мисля, че заслужавахме победата

Старши треньорът на Етър Петко Петков поздрави тима си след спечелената точка срещу ЦСКА у дома на стадион “Ивайло”. “Болярите” спечелиха първа точка през новия сезон срещу “червените”. DSPORT.BG

Ахмедов спаси ЦСКА срещу Етър във Велико Търново

“Искам да поздравя отбора за играта. Последните седмици доста неща се стовариха върху отбора. Важното е, че момчетата дадоха всичко от себе си. Имаше момчета на една тренировка влязоха да играят. Мисля, че заслужавахме победата. Аз няма да се оплаквам, трудно е. След мача на “Герена” изпитахме доста трудности. Явно трябваше да го преживеем това”, сподели Петков.

“Ние не сме се отказали да се борим във всеки един мач. Видяхте колко публика дойде днес да ни подкрепи, видяхте страхотната атмосфера, която създадоха феновете заедно с тези на ЦСКА. Търново е футболен град заслужава добър отбор и да вижда по-добра игра.

Нашата философия е, че от всеки мач можем да спечели нещо. Респект към всеки един отбор. Поздравявам ЦСКА за класирането в групите на Лига Европа”, каза още той.

“Наблюдавали сме доста мачове на ЦСКА, знаем как играят, по какъв начин. Опитахме се да противодействаме максимално добре и се получи.

Искам да кажа, че периодът за адаптация не е минал. Тези момчета трябва да влязат в колектива. Идват от различни култури, различни страни. Алдейра тренира от най-много време с тима. Не мислих да пускам днес чужденците, но се наложи. Има много мачове. Моята първа задача е да подобрим играта на отбора и да адаптираме новите. Когато подобрим играта ще дойдат и повече точки”, добави треньорът на Етър.

“Решението за Огнянов и Скерлев да не са в групата е мое. Не съм доволен спортно-технически от тях. Анатоли Господинов получаваше по-малко шансове миналият сезон, доволен съм и от Христо Иванов, който е капитан на отбора, много помага. Ще има мачове, в които и той ще пази. Много съм доволен, че той приема добре ситуацията. Неговата роля е голяма не само на терена, а и извън него”, разкри Петков.