Младежите не са се отказали от мечтата си

Младежкият национален отбор на България посреща Латвия в двубой от група 5 на квалификациите за Евро 2021. Мачът на стадион “Славия” започва в 18:45 часа, а съставът на Александър Димитров все още таи надежди за второто място, след като в предишната си среща постигна престижен успех с 2:1 при визитата си на Сърбия. SPORTAL.BG

Именно от сърбите до голяма степен зависи дали младите “лъвчета” ще останат в битката за втората позиция. Западните ни съседи приемат Полша и ако победят, нашите ще могат да разчитат на успех в прекия сблъсък с поляците на 13 октомври. Преди това обаче, момчетата трябва да си свършат работата срещу Латвия. В началото на квалификациите изгубихме ценни две точки срещу същия съперник, затова е важно довечера да няма подценяване.Браво, лъвчета! България посече Сърбия (видео)
На вратата на България ще застане Даниел Наумов, а бранителите пред него ще са Ертан Томбак, Петко Христов, Алекс Петков и Ангел Лясков. Асен Чандъров и Илия Юруков ще са двойката вътрешни халфове, а зад централния нападател Калоян Кръстев ще действат Мартин МинчевИлиан Илиев и Георги Русев.

Вчера официално стана ясно, че мачът ще се играе без публика. Българите обаче не трябва да се влияят от това. Съставът разполага с достатъчно класа, за да стигне до победата и при добро стечение на обстоятелствата да замине за Полша с приповдигнато настроение. Ако спечелят срещу “Дружина Полска”, а след това и срещу Естония у дома в последния кръг, момчетата ще се преборят за второто място и ще се надяват да са сред двата най-добри втори от всички групи, за да участват на бараж за класиране на еврофиналите.

Квалификации за Евро 2021, група 5:

Remaining Time -0:12
Loaded: 0%

Progress: 0%

БЪЛГАРИЯ – ЛАТВИЯ

Вероятен състав на България: Наумов; Томбак, П. Христов, А. Петков, Лясков; Чандъров, И. Юруков; М. Минчев, И. Илиев, Г. Русев; К. Кръстев

Класиране в групата:
1. Русия 17 т.
2. Полша 16 т.
3. България 11 т.
4. Сърбия 8 т.
5. Естония 4 т.
6. Латвия 4 т.

Останалите мачове днес: 

18:00 часа: Русия – Естония
19:00 часа: Сърбия – Полша