Петър Пенчев: Аз съм временен вариант, помагаме с каквото можем

Наставникът на Ботев Пловдив в днешния сблъсък срещу Етър, завършил наравно 1:1, Петър Пенчев заяви, че е доволен от показаното, но не и от крайния резултат. Той призна, че е само временен старши треньор и с Георги Онов се опитват да помогнат на тима с каквото могат в трудния момент.SPORTAL.BG

Ботев Пд изпусна победата срещу Етър секунди преди края

„От показаното съм доволен, но от резултата всички в съблекалнята сме много разочаровани. С последния удар в мача ни изравниха. През първото полувреме пресирахме високо, затруднявахме отбора на Етър в изнасянето на топката, успяхме да вкараме и гол. През второто полувреме също имахме голови шансове, но изпуснахме победата“, коментира Пенчев.

„Не трябва днешния мач да ни повлиява, а да продължим по начина, по който работим последните седмици. Ние сме изключително доволни от работата. Трябва да превъзмогнем този резултат с победа за Купата, както и в първенството след това. Не е добро състояние на Виктор Генев, има леко комоцио“, разкри Пенчев.

„Ние бяхме много хора в защита, не видях как точно се разви ситуацията при изравнителния гол. Получи се рикошет и футболист на Етър вкара. Естествено има млади футболисти с качества, които търсят реализация в първия отбор, ние искаме да им помогнем с това. Аз съм временен вариант на поста, докато не се намери старши треньор. Това знам от ръководството. Опитваме се в този труден момент да помогнем на отбора с каквото можем и с надяваме да бъдем полезни“.

„В дните, които работихме, футболистите бяха много концентрирани и всичко в работата ни се получаваше“, завърши наставникът на „канарчетата“.