Петко Петков: Постоянно гледаме футболисти, ще се борим за Купата

Старши треньорът на Етър Петко Петков остана доволен след равенството 1:1 срещу Ботев в Пловдив. Той заяви, че търновци постоянно следят футболисти за евентуален трансфер, макар че в течение на сезона трудно могат да се привлекат качествени нови попълнения. Петков признава, че няма дълбочина в състава, но въпреки това тимът е готов да се бори в мачовете за Купата.SPORTAL.BG

Ботев Пд изпусна победата срещу Етър секунди преди края

„В крайна сметка мачът се разви по такъв начин, че вкарахме в самия край, така че съм доволен. Поздравявам отбора, има много неща, които могат да се желаят още от нашата игра, но като себераздаване и влагане в мача съм доволен“, започна Петков.

„Доста нелеп гол ни вкараха. Ботев имаше доста ситуации, където създаде по-чисти положения, неприятно е, когато получиш такъв гол. Ние бяхме добре разучили Ботев, очаквахме и промяната в схемата, готвихме се. И двата отбора създадоха положения, равенството ни устройва“.

„Да ви кажа честно аз се надявах след коронавируса да съберем отбор. Божидар Кацаров днес получи тежка контузия, но трябва да се справяме“, заяви наставникът на „виолетовите“.

„Няма смисъл да изброявам липсващите днес, надявам се скоро да разполагам с пълния състав, защото смятам, че може да изглеждаме и по-добре. Постоянно гледаме футболисти, много закъсня този процес при нас. В течение на сезона трудно се намират добри играчи, всеки чужденец има нужда от адаптация. Надявам се да адаптираме тези, които привлякохме, защото на тях им трябва още време“.

„Нямаме много дълбочина в състава. С Етър не можем да отписваме нито един мач, ще се борим за Купата, за да продължим. Надявам се да влязат няколко човека в четвъртък и да се справим с този сгъстен цикъл“, завърши Петков.