Акрапович: Въздухът на върха е по-свеж и ухае хубаво, но днес не беше нашият ден

Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович сподели мнението си след равенството на “смърфовете” с Арда. Специалистът заяви, че отборът му е играл за трите точки и в никакъв случай не е подценил противника.

“Искахме да вземем трите точки, за това работихме, но футболът е футбол. Имахме срещу себе си силен отбор като Арда. Представиха се много добре, затвориха нашите силни страни. Ние имахме лош ден и мисля, че равенството е ок. Липсата на свежест в играчите, които играха и за националния отбор. Митко и Бирсент не бяха толкова добре. Те винаги са опасни и винаги могат да отбележат гол. Надявах се до края на мача. Изглеждахме по-добре в последните минути. Салинас имаше лека контузия, не влезе добре в мача. Противникът направи трудно раздвижването ни по терена и беше много опасен на контраатки с качествени играчи, каквито са Коконов, Спас Делев и Ковачев. Не е лесно да правиш две неща перфектно – да внимаваш и да правиш играта. Днес не се получи”, сподели Акрапович.DSPORT.BG

“Нямаше подценяване. Аз казах на отбора и те се съгласиха с мен, че това е един силен отбор и има свежина в него. От страна на моите момчета нямаше подценяване. Напротив – имахме голямо желание да спечелим три точки”.

“Работата докато ме нямаше беше качествена. Всички свършиха много добре работата си. Поемам вината на 100%, защото винаги искам да съм пред отбора, играчите да се успокоят, за да могат да изиграят качествено следващия мач”.

“Нормално е във футбола да се чувстваш добре, когато си на върха. Въздухът горе е по-свеж, ухае хубаво, чувстваш се добре. Обаче за да си горе е толкова трудна работа и е рано още да се говори за такива неща. Един треньор само може да мотивира играчите си, че всеки следващ мач е най-важен и така ще работим и за в бъдеще”.

“Не трябва да драматизираме този мач, но трябва да се върнем на нашите неща, на нашите качества и да ги използваме в следващия мач”, завърши Бруно Акрапович.