Никола Спасов: Убеден съм, че атакуващият футбол ще възтържествува в Монтана

Старши треньорът на Монтана Никола Спасов сподели след загубата на тима му от Лудогорец с 1:3, че отборът се представя прекрасно и е убеден, че атакуващият футбол ще възтържествува в Монтана.DSPORT.BG

Лудогорец измъкна трите точки под дъжда в Монтана, тежка контузия за Ихинио Марин

“Не можахме да вкарваме втори гол и да направим разликата по-голяма. Когато пропускаме ситуации, няма как да поддържаме резултата в мача. Изравниха ни бързо, но отборът стоя добре. Мога само да го похваля за начина, по който изигра мача. Тук опира до възможностите на футболистите. За мен се представят прекрасно”, сподели Спасов.

“С всеки изминал мач ставаме по-добри. Ще започнем да вкарваме голове на чужд терен. През цялото време се опитвахме да играем, да бележим голове. Чакам по-добри времена. Като игрово поведение на отбора съм доволен. Днес голът ни влезе в първите минути, ние непрекъснато създаваме положения, но не сме толкова убедителни в последния удар. И във Варна играхме силно, резулттатът не беше реален там. Днес поне вкарахме гол.

Аз се гордея с момчетата, защото дават всичко от себе си. Надявам се в следващите мачове ще бъдем по-добри. Много се радвам за дебюта на Кики и Райън. Тези момчета са добри футболисти и ще помогнат на отбора. Нашата сила е по фланговете. Имаме силни хора. Единственото ни остава да станем по-стабилни в защита. Да не допускаме толкова голове. Това са нещата, които трябва да поправим”, каза още той.

“Засега не успяваме да сме толкова стабилни. Днес играхме срещу силен противник. Не мога да кажа, че играем хазартно. Стилът на игра зависи от футболистите, които са на терена. Ако играя с 10 защитника, разпределени на различните постове, няма да може да атакуваме. При положение, че играем с две крила, нападател, атакуващи полузащитници. Аз имам толкова много нападатели трябва да ги използвам. Убеден съм, че в крайна сметка атакуващият футбол ще възтържествува тук в Монтана”, завърши Спасов.

Станете част от новата