Валентин Илиев: Пропуските, а не липсата на определени фигури, повлияха на резултата (ВИДЕО)

Наставникът на Ботев Враца в днешната среща с Ботев Пловдив Валентин Илиев заяви, че пропуските през първата част са оказали най-голямо влияние върху крайния резултат. Врачани отстъпиха с 0:2 като гост на базата в „Коматево“. Начело на тима днес бе Валентин Илиев, тъй като Антонио Здравков изтърпява наказание от три мача.DSPORT.BG

За 11 минути Ботев Пд се справи със съпротивата на Ботев Вр

„Определено се случи, далеч сме от мисълта, че позитивната серия ще бъде вечна. Ако трябва да погледнем реално на нещата, направихме силно първо полувреме, но не съумяхме да реализираме ситуациите си. Успявахме да преодолеем високата преса на противника. Освен чистите ситуации, поне още 1-2 атаки можеше да ги развием по-добре, но не съумяхме заради технически недобре отиграни топки“, коментира Илиев.

„Мисля, че момчетата се стараха. Всеки даде 100% от себе си. За съжаление, футболът е игра на голове и когато не се възползваш от своите шансове като гост срещу противник като Ботев Пд, биваш наказан“, добави той.

„Може би натрупването на пропуските оказа влияние, не мога да бъда сигурен. Тепърва ще дискутираме показаното с отбора и ще анализираме. В началото на втората част също имахме положение, което с малко по-голяма доза шанс щеше да се окаже гол. Пак казвам тепърва ще говорим, ще анализираме и ще си изваждаме поуки от това какво не трябва да правим и какво да продължим да правим по същия начин“.

Илиев смята, че липсата на ключови фигури не е било от определящо значение, макар че те безспорно вдигат класата на отбора.

„Факт е, че наистина ни липсват класни футболисти, които могат да допринесат. Аз никога не съм се оправдавал от липсата на нещо, така че не мисля, че се оказало толкова фатално. Мисля, че пропуските до голяма степен повлияха на резултата, а не липсата на определени фигури, макар че знаем, че с тях сме доста по-силни“, каза още специалистът.