Киров: Справихме се с директната игра на Берое във въздуха

Старши треньорът на Арда Кърджали Николай Киров заяви, че тимът се е справил с директната игра на Берое във въздуха и така е стигнал до трите точки след минималната победа с 1:0. Наставникът на кърджалийци е категоричен, че днешният успех в Стара Загора трябва да остане в миналото, защото предстои много важен сблъсък за Купата на България срещу Спартак Варна.DISPORT.BG

Арда излъга Берое под дъжда в Стара Загора

„Определено много важна победа. Тя идва като удовлетворение на усилията от състезателите, най-вече физически. Играхме по-затворено и разчитахме на контраатаки. Отбелязахме един гол. Може би можеше още някоя контраатака да развием и да вкараме втори. След почивката се справихме с високите топки на противника, така че заслужена победа“, коментира Киров.

„Физически доста мощен съперник имахме. Не трябваше да му се дават свободни пространства. След 15-ата минута приеха по-директен стил на игра, но хубавото беше, че след като вземем топката правихме няколко точни подавания, за да излезем на позиция. Направихме го няколко пъти и вкарахме“, допълни той.

„Имаме скоростни състезатели и преходите от защита в атака се получават бързо. Доволен съм, но оставяме този двубой в миналото. В сряда идва важен двубой за Купата срещу Спартак Варна, а в неделя за шампионата с Етър“.

„Съумяхме да се справим с директната игра на противника във въздуха, което доста ни помогна. Това как ще изглеждаме в следващите мачове ще го мислим тепърва. За Купата ще подходим сериозно. Играем със сериозен противник, който елиминира Локомотив София преди месец. Започваме да ги разузнаваме, настройваме се за тежък двубой във Варна“, каза още треньорът на Арда.