Даниел Моралес: Важна е победата, когато я печелиш трудно

Старши треньорът на ЦСКА коментира победата на “червените” над Царско село с гол в последната минута: “Доста трудна победа.DSPORT.BG

Важно беше отборът да се освободи от тежестта, че 6 мача сме нямали победа. Важното е, че отборът влезе по-концентриран. Добър съперник, който играе правилен футбол. В края на сметка се радваме, че спечелихме трите точки. Не се възползвахме от това, което знаехме за противника. Когато започнахме да правим това, което трябваше да прави – да играем по ширина – стана. Това е отбора, който има най-добрата защита, но не успяхме да се възползваме. Чак в средата на мача разбрахме, че трябва да използваме фланговете и успяхме да вкараме победния гол”, каза Моралес.

Нова драма за ЦСКА – спечели с гол в 90-ата минута

“Разбира се, щом има чиста голова ситуация за противника има грешка. Не може противникът да създаде ситуация и да няма грешка. Проблем е, когато опитен отбор на ЦСКА загуби топка в нападение след няколко секунди да има ситуация от нашата врата. Това е грешка на целия отбор, а не на определен защитник”, каза треньорът на “червените”.

Той коментира и контузиите в състава на “червените”. “Всяка жертва е голяма загуба за ЦСКА. Дали Петър Занев или някой от малките. Не съм се видял с медицинския щаб, но Занев излезе с проблем с абдуктори. Жеферсон също има оплаквания. Най-важно е здравето на всички футболисти”, допълни още Моралес.

“Много е важна победата, когато я печелиш по трудния начин. За напред няма да е по-лесно. Всеки ще се хвърлят на 100% срещу нас. Трябва да осъзнаем колко е трудно и да сме по-търпеливи и да работим още повече”, каза още треньорът.

Той коментира и ситуацията с неговата позиция в клуба: “Благодарен съм на клуба, че ми даде възможност да водя отбора. Докога не се знае. Всеки ден се моля на Бога и съм благодарен, че имат доверие към мен. Когато дойде другия треньор никакъв проблем. Сега вършим нашата работа