Антони Здравков: Доволен съм, но до 5:0

Старши треньорът на Ботев Враца Антони Здравков сподели след победата над Етър с 5:1, че е доволен от играта на тима до 5:0.DSPORT.BG

Ботев Враца размаза Етър

“Определено съм доволен от играта на отбора до 5:0. След това не бях доволен от отношението. Спряхме, подценихме ситуациите. Не говоря, че трябваше да вкараме още голове, но трябваше да бъдем по-концентрирани. Защото утре ще дойде мач, който ще е 0:0 в това време, което остава до края на мача. Трябва да бъдем концентрирани, трябва се изграждат навици”, сподели Здравков.

“Ние предварително знаехме и силните и слабите страни на Етър. Въпреки че имат само две точки последните мачове, Етър показаха по-нападателен футбол. Но ние знаехме, че тяхнаха защита е доста тромава, точно по тази причина дадохме пространства на техния отбор да играе.

Когато поведеш рано е нормално футболистите да бъдат малко по-спокойни. Получихо се нещата и технически и тактически. Момчетата имаха точната мисъл във всеки един момент- да имаше грешки, но това е футболът нормално да има грешки. Хубавото е, че вкарахме в края на първото и началото на второто. Не съм знаел предварително къде ще бие дузпата Милчо Ангелов, работил съм с него, гледал съм по телевизията, че изпълнява дузпи вдясно на вратаря и затова подсказах на Красимир Костов. Постъпката на Венци Керчев не се коментира. Това не се прави при нито един резултат. Това лично за мен развали вечерта”, сподели още наставникът на врачани.

“При тези малки разлики не можем да сме спокойни. От първия ми ден тук съм казал, че ще търсим победата във всеки един мач. Всяка точка е важна, всяка победа дава самочувствие. Когато запишеш няколко загуби подред, е трудно. Затова трябва постоянство. Постоянството дава класа”, завърши Здравков.