Черно море изпусна обезкървен Ботев (Пд) в Коматево (видео+галерия)

Отборите на Ботев (Пловдив) и Черно море не успяха да се победят в среща от 12-ия кръг на efbet Лига. Мачът в Коматево завърши наравно 0:0, а гостите от Варна могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от днешното гостуване в Пловдив. Футболистите на Илиан Илиев веднъж нацелиха гредата, а на няколко пъти Георги Аргилашки трябваше да спасява вратата си след опасни удари. Ботев пък бе отслабен заради липсата на двамата си най-добри футболисти Тодор Неделев и Атанас ИлиевSPORTAL.BG

Вчера стана ясно, че звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев е заразен с коронавирус и не взе участие днешния мач срещу Черно море. В отсъствието на най-добрия си футболист “канарчетата” не успяха да постигнат втори пореден успех и да се придвижат в средата на класирането. В момента те са на 9-о място с 13 точки. Днес пък от клуба съобщиха, че още трима футболисти са с COVID-19. Това са Атанас Илиев, Бисер Бонев и Атанас Чернев, които също не взеха участие в мача.

Трима нови заразени в Ботев (Пд), без болни в Черно море

Черно море пристигна в Коматево след домакинска загуба от ЦСКА 1948. Поредният гол на Матиас Курьор не стигна дори за равенство и варненци не можаха да надградят над победата срещу Левски. Тимът на Илиан Илиев продължава да играе на приливи и отливи от началото на сезона.

И Тошко Неделев е с COVID-19
Ботев и Черно море са се срещали общо 107 пъти в елита, като пловдивчани имат предимство – 42 победи, 34 равенства и 31 загуби. Головата разлика е 142:111 в полза на “канарчетата”.
Срещата започна равностойно без домакински натиск. Играта се развиваше главно в средата на терена, а голови положения липсваха през първите десет минути. В 13-ата минута гостите от Варна създадоха първа по-сериозна опасност в мача, при която Георги Аргилашки трябваше да спасява вратата на Ботев от сигурно попадение.

Центриране на Матиас Курьор по левия фланг намери Исмаил Иса, който засече с глава. Последва страхотно спасяване на Аргилашки, а при добавката футболист на Черно море се засуети и не успя да довкара. В 21-ата минута пред Васил Панайотов се откри възможност да стреля от границата на наказателното поле. Шутът му обаче премина покрай лявата греда.

В 31-ата минута тимът на Черно море нямаше късмет при удар на Даниел Димов, озовал се на върха на атаката. Остро центриране на Исмаил Иса беше засечело от Димов, останал непокрит на няколко метра от голлинията. Бранителят засече с глава, а топката разтресе напречната греда, след което излезе в аут.

В 38-ата минута Славчо Шоколаров се нае с изпълнението на фаул, но от добра позиция не успя да намери очертанията на вратата. Две минути по-късно Крис Добрев намери Маркиньос в наказателното поле. Бразилецът не се поколеба и стреля веднага, но твърде слабо и топката бе уловена от Дюлгеров. В ответната атака Стефан Велев шутира опасно, но за късмет на Аргилашки той не трябваше да се намесва.

В 50-ата минута Матиас Курьор стреля технично в обратния ъгъл на Аргилашки. Стражът плонжира и с върна на пръстите си изби в ъглов удар. След центрирането от корнера Даниел Димов засече от воле, а топката прелетя над напречната греда. Минута след като се появи от резервната скамейка, Леандро Аднраде се освободи от опеката на Виктор Генев. Последва удар в далечния ъгъл, който Аргилашки отрази с чудесна намеса.

В 76-ата минута Виктор Попов стреля от далечна дистанция, но топката излезе в аут. До края на мача и двата тима не стигнаха до гол след разбърквания пред вратите и така срещата завърши при нулево равенство.

efbet Лига – 12 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЧЕРНО МОРЕ 0:0

Стартови състави:

БОТЕВ: Георги Аргилашки, Виктор Генев, Джонатан Перейра, Станислав РаботовФилип ФилиповМаркиньос ПедросоМишел Еспиноза, Славчо Шоколаров, Димитър ТоневКристиан ДобревСалиф Сисе;

Старши треньор: Г. Онов

ЧЕРНО МОРЕ: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Даниел Димов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Илиан Илиев-младши, Васил Панайотов, Родриго Енрике, Стефан Велев, Матиас Курьор, Исмаил Иса;
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: “Ботев 1912”, Коматево
НАЧАЛО: 14:45 часа

ГАЛЕРИЯ

МАРИН МАРИНОВСНИМКИ