Петко Петков: Съжаляваме, че в атака не успяхме да сътворим повече ситуации

Старши треньорът на Етър Петко Петков сподели след нулевото равенство с Арда, че резултатът е заслужен, но в тима съжаляват, че не са успели да сътворят повече в атака.DSPORT.BG

Етър и Арда заспаха – 0:0 в Търново

“Аз мисля, че резултатът е заслужен. Не си спомням да е имало чисти голови положения. Съжаляваме, че в атака не успяхме да сътворим повече ситуации. Ние срещу Ботев Вр бяхме принудени да играем по този начин. Знаем Арда с какви играчи разполага в предни позиции. Като стратегия да затворим подстъпите към нашата врата и да чакаме на контраатака в този мач е оправдано”, каза Петков след двубоя.

“За съжаление можеше повече да развием атаките си. В крайна сметка – това е. 0:0 – 1 точка. Това, че срещу отбор като Арда не само, че не допуснахме гол, но и нямаха чисто голово положение, това е позитивно. За да победиш и да взимаш точки, които са ни необходими, трябва да дадем повече в атака. Това напрежение от липсата на точки се отрази и в атака. И промяната на схемата води до липсата на точки. Иска ни се да изглеждаме по-агресивно. Имаше моменти през второто полувреме, в което Арда имаше инициативата. Аз съм доволен от старанието, но има още какво да се желае”, добави треньорът на “виолетовите”.