Моралес: Господ награди Соу, искаме да видим усмивки върху лицата на футболистите

Временният треньор на ЦСКА Даниел Моралес бе със смесени чувства след победата с 2:1 като гост на Монтата. Той е категоричен, че Али Соу заслужено най-сетне е отбелязал гол, тъй като нападателят работи усърдно всеки ден. Моралес сподели, че иска да види усмивки по лицата на „червените“ футболисти, защото напрежението върху тях е огромно.DSPORT.BG

Али Соу донесе победата на ЦСКА срещу Монтана

„Резултатът е добър за нас, мисля, че можеше и по-рано да приключим мача. Отборът продължава да създава ситуации, но когато дойде време да завърши, не го прави – неспокойствие, липса на концентрация, но това е. Поздравления за Монтана, вижда се, че играе добър футбол. Дойдохме тук да вземем три точки. Не беше лесно след загубата в Лига Европа, но поздравления за момчетата, че се раздадоха до края. Слав Богу взехме трите точки“, коментира Моралес.

„Аз нямам предвид, че влязохме неспокойни в мача. Когато излезем срещу вратаря, тогава. Целият отбор работим за една ситуация. Да изкараме един наш футболист срещу противниковия вратар и ние го правим добре, но за съжаление, вратарят спасява поне 90% от нашите чисти положения. Не е лесно, някой път трябва да сме малко по-спокойни и амбицирани“, смята временният треньор на „червените“.

„Али Соу не е вкарвал гол от доста време, но дали сте видели той да не работи за това нещо. Помага на отбора, пресира, много добро момче. Аз му казах, че има един Господ, който гледа неговата работа и му благодари за този труд, който всеки ден полага“.

„Нагласата към мача е работа за нас треньорите след загубата в Берн. Не направихме там това, което искахме. 1-2 дни след това не е лесно, но отговорихме горе-долу. В началото влязохме доста добре, концентрирани, мотивирани. Те са професионалисти и трябва със себераздаване да защитават емблемата ЦСКА“, смята Моралес.

„Ние сега искаме само едно, да видим усмивки върху лицата на футболистите, защото напрежението върху тях не е малко, и върху нас също. Това е футболът, напрежение от малки дечица до големи. Имат 1-2 дни да си почиват, да си видят семейството, децата, да не мислят за футбол и вече когато ги съберем, работата си продължава и няма да е по-лесно“, допълни той.