“Добруджа” взе рутинна победа срещу “Струмска слава”

“Добруджа” постигна очаквана победа срещу “Струмска слава”, в чийто състав има 8 футболисти с положителна проба за Ковид-19. Мачът на стадион “Дружба” в Добрич бе спечелен от домакините с 2:0.

Гостите от Радомир откровено играеха за нулево равенство и до почивката успяха да го постигнат, след куп пропуски на жълто-зелените. Второто полувреме продължи с натиск на “Добруджа”, който даде резултат в 55 мин. Тогава домакините получиха фаул пред наказателното поле на съперника, почти фронтално срещу вратата. Илиян Капитанов изненада гостите, които очакваха директен изстрел, но вместо това той изсипи топката в малкия пеналт, където Цветелин Радев с глава я насочи в целта. В 69 мин. Илиян Капитанов пусна извеждащ пас към Ахмед Адемов в наказателното поле, а той подаде по земя към Ерай Карадайъ, който отблизо се разписа в опразнената врата за 2:0. В оставащите минути до края мачът на практика се доиграваше, като за 90 минути гостите отправиха само един далечен удар, преминал над вратата.

Така “Добруджа” събра 13 точки и се изкачи на 11-ото място във Втора лига. За отбора предстои нова пауза, след като следващата седмица няма кръг, заради мачовете на националния отбор, а след това добричлии по програма почиват. Не е предвидена контрола в този период до домакинството на “Хебър” в края на месеца.