Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-spor

Стоичков и сие правят ЦСКА II, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Дните на „Титан” в ЦСКА са преброени. Дори Димитър Борисов и Иво Иванов да редадат акциите вия инициативен комитет. Христо Стоичков, Емил Димитров и сие вече имат план „Б”, научи „Меридиан Мач”. Новото АД, за чието скорошно учредяване на няколко пъти спомена Емил Димитров, ще стане собственик на второ-дивизионния Чавдар
(Етр). Именно Димитров управлява тима от малкото балканско градче. Отборът веднага ще бъде преименуван, като идеята е новото му название да съдържа абревиатурата ЦСКА – ЦСКА 2012 или ЦСКА 1948.
Краят на игото на „Титан” в ЦСКА е по-близо отвсякога, научи „Меридиан Мач”. Дори Димитър Борисов и Иво Иванов да не предадат акциите на новия инициативен комитет, Христо Стоичков, Емил Димитров и сие вече имат план „Б”, след който така чаканите промени ще са факт. За какво става въпрос? Новото АД, за чието скорошно учредяване на няколко пъти спомена силният човек в комитета – депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, ще стане собственик на второ-дивизионния Чавдар (Етрополе). Именно Димитров управлява тима от малкото балканско градче. Отборът веднага ще бъде преименуван, като новото му название ще съдържа абревиатурата ЦСКА, като най-актуалният вариант е ЦСКА 2012. По наредба клубът ще продължи участието си в „Б” група, но ако се стигне дотам, влизането му в елита е 100 процента сигурно. Бъдещите ръководители на ЦСКА са убедени, че дори при този вариант феновете ще проявят разбиране. Положението в „Борисовата градина” в момента е толкова безнадежно, че някои привърженици са готови любимците им да изкарат един сезон в изгнание, стига само Гърнето и Праховеца да не са шефове. Очаква се ултрасите да припознаят истинския ЦСКА в новосформирания отбор, чийто президент ще бъде Христо Стоичков. Бъдещето на настоящия клуб пък остава неясно. Той може да продължи участието си в „А” група. Това би довело до прецедента да имаме два отбора ЦСКА в професионалния футбол.
Както споменахме по-горе, реализацията на амбициозния план ще стане факт само ако Титаните се отметнат от обещанието си да се оттеглят от клуба. Опасността това да се случи е голяма, като знаем как действат Борисов и Иванов. Това, че обещават нещо, съвсем не значи, че ще го изпълнят. Напротив – двамата обичат да не си държат на думата. Гърнето и Праховеца не плащат заплатите на хората си с месеци. Как тогава ще дадат акции за 20 000 000 лева? Това е въпросът, който притеснява сериозно истинските фенове на ЦСКА. Предаването на властта все пак може да стане и по лесния начин. Според отлично информирани източници инициативният комитет е готов да заплати определена сума за акциите на „Титан”. Никой обаче не знае за колко точно пари става дума.
Феновете недоволни от много билети за бултраси Недоволство назрява сред феновете на Левски. Причината е сериозната бройка билети, която ще бъде отпусната на привърженици на Ботев (Пд) за гостуването на „Герена” в неделя. Появиха се ин формации, че вместо 1500, „синьото”‘ ръководство е готово да отпусне близо 2500 пропуска за гостите от Пловдив. Това обаче е напът да разгневи привържениците.
„Защо им дават толкова голяма бройка билети? С какво Ботев са по-различни от който и да е съперник на „Герена? Те може да поискат и 5000, ще им ги дадат ли”, недоволстваха привържениците на „сините” във фенфоруми.
Както е известно, враждата между привържениците на двата отбора е сериозна. Напрежението винаги е много голямо, когато има дерби между двата тима независимо дали то е в София или Пловдив. Това ще бъде първи сблъсък между Левски и Ботев в последните три години.
Втори чужденец игра за 6 клуба в „А” група Бразилецът Ели Маркес стана вторият чужденец в историята, който има мачове за 6 различни клуба в „А” група. Гой записа първо участие с екипа на Етър при победата над Монтана като гост с 3:2. Преди това Маркес игра за Беласица, ЦСКА, Черно море, Славия и Светкавица. През лятото той бе и в Локомотив (Пд), но взе участие само в евротурнирите и не успя да запише минути за „смърфовете” и в „А” група. Другият чужденец, който има мачове за 6 различни отбора в „А” група, също е бразилец -Даниел Моралес. Той носеше екипите на Нефтохимик, Локо (Пд), Черно море, ЦСКА, Локо (Мз) и Спартак (Вн).

Стойчо взимал комисиони тайно, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Стойчо Младенов се блажил с пари от трансферите на Армията. Треньорът на ЦСКА е прибрал 10 000 евро комисиона по сделката с футболиста Нилсон
Антонио, в момента чака втори транш от още толкова. Стойчо доведе още трима свободни агенти със същите условия чрез свои приятели, мениджъри от Португалия. Обещаната сума общо възлиза на 80 000 евро. Двама от футболистите – Нунес и Мендеш, обаче не подписват заради скандал с въпросните мениджъри. Стойчо все пак ще намаже още 20 000 евро от Тенгариня, който остана в отбора.
„7 дни спорт” потърси единия от собствениците на клуба – Димитър Борисов, във връзка със схемите на Младенов.
– Плащаме парите директно на мениджърската агенция, която представлява футболистите. Оттам нататък къде се разпределят парите не знаем. На мен едно ми е странно – плащаме 60 000 евро комисиона за Сивард Спрокел и след две-три седмици получаваме докладна от треньорския екип, че трябва да бъде освободен – коментира лаконично Борисов.
Любо Пенев: Ситуацията с Бербатов няма промяна Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев заяви на официална пресконференция преди контролата в сряда с Кипър, че ситуацията около Димитър Бербатов и неговото евентуално завръщане в състава не се е променила. Треньорът даде да се разбере, че Мартин Петров, както и всички останали играчи, които се представят на ниво, имат равен шанс да получат повиквателна.
“Титан” са виновни, ама не много Плюят Титан, че закопава ЦСКА, ама фирмата може да излезе недотам виновна. И ако реши да се махне от Армията, на много хора ще им лъснат задниците. Тогава ще се разбере не само за схемата на Стойчо да прибира ловко комисиони от новите играчи, които после освобождава, за да дойде следващата партида. Ще се разчуе и за щедрите парични преводи в сметките на Мболи и Галчев покрай знакови мачове от миналия сезон. Плюс куп други интересни дейности на иначе всеотдайни футболни хора, които се облажват покрай клуба, докато ругаят “Титан”. И които тогава няма да има зад кого да се скрият.