Стоичков и компания правят ЦСКА II

“Червените” вземат лиценза на Чавдар (Етрополе), ако Димитър Борисов се отметне за акциите

Дните на “Титан” в ЦСКА са преброени. Дори Димитър Борисов и Иво Иванов да не предадат акциите на новия инициативен комитет, Христо Стоичков, Емил Димитров и компания вече имат план “Б”, съобщава “Меридиан Мач”. Новото АД, за чието скорошно учредяване спомена депутата от ГЕРБ Емил Димитров, ще стане собственик на втородивизионния Чавдар (Етрополе). Именно Димитров управлява тима от малкото балканско градче. Отборът веднага ще бъде преименуван, като идеята е новото му название да съдържа абревиатурата ЦСКА – ЦСКА 2012 или ЦСКА 1948. БЛИЦ

По наредба клубът ще продължи участието си в “Б” група, но ако се стигне дотам, влизането му в елита е 100% сигурно. Бъдещите ръководители на ЦСКА са убедени, че дори при този вариант феновете ще проявят разбиране. Положението в “Борисовата градина” е толкова безнадеждно, че някои привърженици са готови любимците им да изкарат един сезон в изгнание, стига само Димитър Борисов и Иво Иванов да не са шефове. Очаква се ултрасите да припознаят истинския ЦСКА в новосформирания отбор, чийто президент ще бъде Христо Стоичков.

Бъдещето на настоящия клуб пък остава неясно. Той може да продължи участието си в “А” група. Това би довело до прецедент да имеме два отбора ЦСКА в професионалния футбол.

БЛИЦ