Любослав Пенев: Бяхме плахи, трябва да показваме повече характер

Треньорът на Царско село Любослав Пенев не остана доволен от видяното по време на загубата на неговия тим от Арда с 0:2. Той бе категоричен, че футболистите му са били доста плахи в срещата и са оставили инициативата на съперника, което е довело до поражението.

Пенев също така сподели, че играчите му трябва да показват повече характер на терена, ако искат да печелят точки и да се намират в зона в класирането, която им дава спокойствие.DSPORT.BG

“Бях доволен от много малко неща. Започнахме добре мача – 10-12 минути, и дотам. Заслужена загуба. Бяхме надиграни от Арда. Не можахме да играем по начина, по който искахме. Бяхме плахи при единоборствата, закъснявахме. Трябва битка, да показваме характер, да тичаме, да влизаме здраво в единоборствата. Не можехме да покажем това днес. Липсата на Реян Даскалов и Иван Бандаловски оказа влияние. Те са двама основни футболисти. Все пак имаме добра скамейка, но има моменти, когато не се получава и трябва да играеш по различен начин с други хора. Не искам да се оправдавам и да търся причините извън нашия отбор. Там ще ги търся и ще ги намеря. За нас няма най-важен мач. Всеки мач е важен. Искаме да печелим точки и да сме в зона, която дава спокойствие. Това няма да се случи, ако играем по начина, по който го направихме в Кърджали. Познавахме се с Никола Спасов. Моите съболезнования към семейството му”, каза специалистът.