Любо Пенев залага на палачите на Холандия

Селекционерът на България Любо Пенев мисли да заложи в днешната контрола срещу Кипър на състава, който победи Холандия с 2:1 през месец май насред “Амстердам Арена”.SPORTNI.BG

Наставникът на нашите ще направи само две промени в стартовите 11 в сравнение с тези, които спечелиха мача с “лалетата”. Вместо Стоян Колев на вратата ще започне Николай Михайлов, а в нападение вместо Валери Божинов ще излезе Иван Стоянов.

Пенев ще се довери на познатата защита оформена от близнаците Веселин и Йордан Миневи, Иван Иванов от Партизан и Николай Бодуров.

В средата на терена треньорът ще заложи на Владимир Гаджев, Дяков и Георги Миланов. В нападение ще действа капитанът Ивелин Попов, а по крилата ще му помагат Иван Стоянов и Станислав Манолев.

Вчера нашите направиха две тренировки, на които бяха отработени последните тактически варианти за двубоя срещу Кипър. Българите са на режим в Правец. Тази сутрин ще има още едно занимание, което ще е с тонизиращ характер.

От своя страна треньорът на кипърците Никос Ниопляс ще заложи на старите пушки в състава си. Атаката ще се води от Михалис Константину, а активно от втора позиция ще му помагат Константинос Хараламбидис и Константинос Макридис. Именно от тях се очаква да идва най-голямата опасност за вратата на Михайлов.

Главен съдия на двубоя е малтиецът Кристофър Лотие, а двубоят е от 21:00 часа на стадион “Георги Аспарухов” и ще бъде излъчван от БНТ. Срещата е генерална проверка за тима ни преди стартиращите квалификации за Световното първенство през 2014 година в Бразилия.

На 7 септември на “Васил Левски” приемаме състава на европейския вицешампион Италия.