Акрапович: Мога да науча нещо от Пардю, работихме за изненада срещу Йънг Бойс

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович обяви своите впечатление от новия директор на „Армията“ Алън Пардю, както и мнението му за предстоящия сблъсък с Йънг Бойс утре вечер в Лига Европа. В началото на брифинга Бруно каза няколко думи за Никола Спасов „Преди всичко искам да изкажа съболезнования за Никола Спасов. Той бе много добър човек, добър човек. Преди 2-3 седмици имахме мач. Тази ситуация ме стресна. Жал ми е, напусна ни голям човек и голям треньор“, започна Акрапович.

 

„Ние сме в ситуацията, в която още събираме. Имаме надежда, че всеки един може да започне мача. За 2-3 играчи е въпрос на часове, ако не и на минути. Дано да можем да излезем с най-силния си възможен отбор“, добави Акрапович. „Юга и Жеферсон бяха в Белград. Юга е по-добре от Жеферсон. Надявам се вторият да помогне поне за половин час. Ако са здрави, ще играят. Не искам да рискувам с някои играчи“, добави той. „За мен беше минус, че мачът с Левски не се игра. Исках да хванем ритъм за силен мач като с Йънг Бойс. Ситуацията е такава. Трябва да гледаме към утре“, добави той.

„Надявам се играчи да покажат най-доброто от себе си утре. Шансовете си ги имаме 50 на 50 са. Ще се опитаме да сме агресивни и да спечелим от този мач“, заяви още Акрапович. „Ние работихме върху изненадите за Йънг Бойс. Искам от играчите да са достатъчно агресивни и да имат желание за игра. В този мач трябва да си помагаме един на друг и да изглеждаме като силен отбор, който да провокира грешки в противника“, добави той.

„Пепи Занев имаше своите проблеми. Щастлив съм да имам играч като него в състава си. Радвам се, че е здрав“, добави Акрапович. “Аз съм готов за тази крачка, за модерен футбол. Дано да успеем да направим нещата, както аз искам и иска клубът. Локо Пловдив беше хубаво време за мен, но крачка назад. Спираме да говорим за Локо Пловдив“, добави Акрапович.

„Трябва да свършим работа. Трябва до края на мача да търсим победата. В първия мач Йънг Бойс имаше шансове за голове, този път трябва да вкараме тези положения“, добави той. „Говорихме 2-3 пъти с Пардю. Това е нещо позитивно. Мога да науча нещо от него. Искам да работя с него както с всеки друг в клуба. Над всичко е клубът, после идва това кой какво работи. Отворен съм за позитивна работа“, завърши Акрапович