Илиан Илиев: Важно е да сме в топ 6 дори да нямаме шанс за Лига Европа

Старши треньорът на Черно Море Илиан Илиев сподели, че е доволен от представянето на своя тим при домакинската победа с 3:2 срещу Славия. Наставникът на „моряците“ смята, че е важно за варненския отбор да е в челната шестица в класирането, макар че в долната осмица има по-голям шанс да се класира за Лига Европа.SPORTAL.BG

Черно море обърна десет от Славия, ”моряците” излязоха трети (Видеоанализ)

„Със сигурност влязохме доста освободени, в сравнение с предните ни мачове. Играхме добре, създадохме ситуации. Вярно след наши грешки падна техният гол. Още първото полувреме трябваше да водим. От настроението и желанието на игра съм доволен. След смените към края малко нещата се промениха на терена и ни вкараха, но в крайна сметка нямаше достатъчно време“, коментира Илиан Илиев.

„Като останахме с един повече вече ни беше по-лесно. Славия има футболисти, които може да създадат трудности особено на контраатака. Доволен съм от трите точки. Може би от цифровото изражение не съм. Важни са обаче трите точки на този етап от първенството“, добави той.

„Не ни изненадаха, знаехме, че имат затруднения с контузени. В техния гол имаше няколко наши грешки. За да има голове, трябва да са породени от грешки. Важното е, че успяхме да реагираме веднага, върнахме гола бързо. Трябва ни агресивност в наказателното поле. Имаме флангови атаки, но нямаме завършващи удари“.

„При Исмаил Иса направихме голяма грешка, че го пускахме в игра с болки в кръста. Това му повлия на представянето. Вече дойде и психологическия момент, като не е вкарвал дълго време. Днес го вкарахме в игра компромисно, той не беше тренирал. За него е важно да се възстанови напълно през зимната почивка“, сподели старши треньорът на варненци.

„Ние не само Курьор, ами и Божилов и Денис Ангелов имаме в атака, така че имаме доста опции. Естествено, че някой футболист като е с контузия, може да разчитаме на дълга скамейка. В този момент, когато имаме хора с проблеми, това ни помага“.

„Добре се развиват младите ни футболисти. Днес имахме седем футболисти до 21 години в състава. Ние не ги делим, всички са еднакви. Важното е другите, които са в школата, да имат надеждата и да имат желанието да тренират, защото знаят, че ще имат шанс да играят в мъжкия отбор. Не че го правим само ние от българските тимове“.

„Със сигурност е важно да сме в първата шестица. Двата пъти, които останахме в долната осмица обаче бяхме на крачка от Лига Европа. Загубихме от Левски, а миналата година ни попречи пандемията да стигнем до бараж. Мисля, че има какво да развиваме още“, завърши Илиев