Петър Пенчев: Днес беше катастрофа, оправдание няма

Наставникът на Ботев Пловдив Петър Пенчев беше видимо афектиран след тежката загуба с 0:6 в пловдивското дерби срещу Локомотив на “Лаута”. Той бе категоричен, че оправдание няма и определи днешната загуба за катастрофална.DSPORT.BG

Локомотив сгази Ботев, записвайки най-голямата победа в историята на дербито

„Отбелязаха ни с първите два удара във вратата. След това грешка, дузпа – 3:0. После нямахме никакъв шанс и след червения картон. Прекалено много грешки. Всеки от играчите трябва да поеме своята отговорност“, коментира Пенчев.

„Не е първи мач, който играем в тази формация с трима защитници, но просто така се разви мача в много лош начин. С колегата дойдохме в труден момент, опитваме се да помогнем, но за съжаление днес беше катастрофа. Оправдание няма“, допълни той.

„Винаги може какво да се направи особено след такъв мач. Нищо не функционираше, няма какво да се каже“.

„През второто полувреме променихме формацията. Идеята беше да намалим щетите, най малкото да не допуснем още голове. Не мисля, че е толкова голяма разликата между двата пловдивски тима“, каза още старши треньорът на “канарчетата”.

Пенчев заяви, че не е наясно как вървят преговорите с Тодор Неделев за нов догоров на футболиста.

„Оттук до края на полусезона има още четири мача и трябва да се опитаме да измием този срам. Не знам какво става с договора на Тодор Неделев, не е от моята компетенция“.