„Добруджа” победи „Хебър” с 2:1, изкачи се до 9-о място

Добруджа” победи „Хебър” /Пазарджик/ с 2:1 в мач от 15-ия кръг на Втора професионална лига.

„Жълто-зелените” откриха резултата в 15-ата минута след автогол на Ивайло Тодоров. Преднината им обаче трая едва три минути, след като Тодор Чаворски се възползва от недобре избита топка от вратаря Иван Василев и изравни отблизо. В края на първото полувреме зрителите по телевизията видяха и най-красивата ситуация в мача. Многоходова комбинация на добруджанци завърши с извеждащо подаване от Християн Казаков към Иван Цачев, който от въздуха изпрати топката неспасяемо във вратата на гостите – 2:1.
Сценарият след първия гол на „Добруджа” за малко да се повтори в самия край на полуверемето. В опит да изчисти топката Ахмед Адемов ритна крака на Живко Петков. Главният съдия Михаел Павлов първо посочи, че играта трябва да продължи с изпълнение на ъглов удар, но след това промени решението си и отсъди дузпа. В крайна сметка след разговор със страничния съдия отново показа, че трябва да бъде изпълнен корнер, което предизвика бурна реакция от играчите на Хебър.

През второто полувреме „Хебър” започна по-активно, но успя да създаде едно единствено чисто положение. След центриране от ъглов удар топката рикошира в главата на Дейвид Филипов, но вратарят Иван Василев се намеси решително, предотвратявайки втори автогол в мача.
„Добруджа” от своя страна организира няколко опасни контраатаки, но не успя да стигне до трети гол, с което да реши мача.
Дълбоко в добавното време Александър Димитров от „Хебър” стреля отблизо, но слабо и Иван Василев спаси, с което запази крайния резултат – 2:1.

С победата „Добруджа” вече има актив от 16 точки и се изкачи до 9-о място място в класирането, с равни точки с 8-ия „Литекс”, но по-лоша голова разлика.
До края на календарната година на “жълто-зелените” предстои гостуване на “Янтра” в Габрово и домакинство на “Септември” /Симитли/