Тодор Батков: Оптимист съм за бъдещето на Левски

Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че е притеснен от отсъствието на две от звездите в лятната селекция на сините Агиеманг Опоку и Жоао Силва от състава на Илиан Илиев.Gol.bg

„Оптимист съм за първенството. Имаме силен отбор, добра програма. Притеснява ме само, че Силва и Опоку не намират място в титулярния състав. Но първият дойде при нас два дни преди първия мач срещу Сараево. Нормално е да му трябва време за адаптация”.

“Още повече, че не е играл официален мач цял полусезон, бил е във втория отбор на Евертън. Надявам се да влезе в ритъм. За Опоку може да се каже същото. Явно катарското първенство, където е играл до сега е доста фриволно в сравнение с нашия шампионат”.

“Той има качества, но получи и контузии”, каза адвокатът. Той добави, че не знае да има договорка между сините и Ботив Пловдив, според която Иван Цветков не трябва да играе в неделя срещу столичани.

„Не знам да има споразумение Цветков да не играе срещу нас. Той е добър футболист, аз съм го харесвал винаги. Нека да играе в неделя, какво толкова. Не подобава на клуб като нашия да се страхува от който и да е играч.”

„Играта на отбора срещу Черноморец не ми хареса особено. Футболистите показаха воля и старание в отделни периоди от срещата. Направиха се обаче и доста индивидуални грешки”.

“Отпадането в Европа би трябвало да ни повлияе стимулиращо да станем по-силни и да не повтаряме същата грешка догодина. Но това, че бяхме елиминирани от Сараево бе много неприятно”.

“След толкова приказки, които се изговориха след мачовете ни в Лига Европа, мога само да помоля феновете да продължават да подкрепят отбора, да идват на стадиона, особено сега, когато явно мачовете няма да се дават по телевизията”, каза собственика на тима от „Герена”.

„Неизлъчването на срещите от А група не е фатално за финансовото ни състояние, но при всички положения не ни се отразява добре. Вижте останалите европейски държави и колко струват там телевизионните права. Не мисля, че нашият футбол е слаб”, завърши Тодор Батков.