Автобиографията на Джони Велинов излиза на 10 декември

Автобиографичната книга за легендарния български вратар Георги Велинов ще бъде на пазара след 10 декември. Творбата носи заглавие “Моята история” и е написана от дългогодишния спортен журналист и наш колега в сайта dsport.bg и Дарик радио Ники Александров. Книгата, събрала историята на известния вратар в 330 страници излиза от Премиум буукс. Освен за футбол, в “Моята история” се разказва и за необичайния живот на Джони, уви, съпроводен с доста житейски препятствия.

“Вече е ясна датата, след която ще може да прочетете тази необикновена история – в нея далеч няма да намерите само футбол, мачове, резултати.. Това е и пълната с житейски препятствия хроника на една от най-обичаните червени легенди от Онзи отбор на ЦСКА! Как на няколко пъти Джони преодолява жестоките тестове на съдбата и продължава напред…”, казва авторът. “След 10-ти декември – потърсете и прочетете. Гарантирам приятни и пълни с емоции 330 страници”, добавя Ники Александров.

Биографията тръгва от родния на Георги Велинов град Русе, преминава през Варна, където той изкарва задължителното си казармено време в отбора на Черно море. Там е харесан от ЦСКА и привлечен от червените. Следват времена, които всеки фен на Армейците познава и помни с позитивни чувства. Но историята на Джони съдържа много детайли, които стават достояние за първи път – защо в крайна сметка Боби Михайлов държи именно вратаря на ЦСКА да му бъде кум? Какво обещава на първородния си син, когато Венци се ражда? Защо е отстранен завинаги от националния тим на България? Защо не сполучва гурбета му в Португалия? Следват едни абсурдни десетина години – като нов шампион, като треньор, като футболист в аматьорския футбол, които правят четенето на книгата далеч по-интересно от обикновеното.

Очаквайте следващата седмица и откъси от „Моята история“ в сайта dsport.bg.