Лудогорец трупа успех след успех в България (видео+снимки)

Отборът на Лудогорец постигна пета поредна победа в шампионата на efbet Лига. “Орлите” надиграха с 2:0 Славия в мач от 16-ия кръг на надпреварата. Разградчани стигнаха до успеха с попадения през втората част, дело на Клаудиу Кешерю и Алекс Сантана.SPORTAL.BG

В по-голямата си част срещата бе равностойна, но гостите постепенно успяха да наложат волята си и да стигнат до победата. “Белите” не изглеждаха беззъби пред вратата на съперника, но така и не съумяха да създадат много чисти положения пред Пламен Илиев.

“Белите” започнаха със Светослав Вуцов на вратата, а пред него в отбрана Петър Патев, Андреа Христов, Милен Гамаков и Филип Антовски. Халфове бяха Янис Карабельов и Георги Вълчев. По крилата действаха Драгош Фъртулеску и Радослав Кирилов, а в атака Димитър Рангелов бе подпомаган от Филип Кръстев.

Гостите стартираха на вратата с Пламен Илиев, а пред него Антон Недялков, Оливие Вердон, Жозуе Са и Сисиньо. В халфовата линия Светослав Дяков и Алекс Сантана, а пред тях Каули. По крилата бяха Кирил Десподов и Мавис Чибота, а атаката бе водена от Димитър Митков.

След равностойно начало с атаки и към двете врати, но без чисто голово положение, в средата на първата част гостите удариха греда. Десподов изпълни добре пряк свободен удар от близо 30 метра, но топката се спря в напречния стълб на Вуцов.

До края на първата част ситуацията на терена бе балансирана и нито един от двата тима не успя да намери правилния път към гола.

Втората част започна по идентичен начин, но постепенно Лудогорец взе инициативата. На два пъти Чибота и веднъж Десподов пробваха да отбележат, но мерникът им не бе точен.

В 65-ата минута гостите откриха резултата. При едно центриране от ъглов удар Клаудиу Кешерю, който съвсем наскоро се бе появил в игра, прониза с глава Вуцов. “Белите” имаха претенции, че Вердон е направил нарушение в наказателното поле, избутвайки Бенгюзов, но съдията не отсъди нищо.

В 74-ата минута “орлите” можеха да удвоят преднината си. Кешерю изведе на отлчина позиция Доминик Янков, но Вуцов излезе и блокира удара на младока. Малко по-късно Десподов отново стреля, но пак стражът на “белите” бе на мястото си.

В 82-ата минута гостите вече удвоиха преднината си. Сантана стреля от дистанция, а топката се отклони в гърба на Гамаков. Вуцов все пак можеше да спаси, но не успя да се справи добре и кълбото мина през ръцете му за 2:0 в полза на Лудогорец. До края на мача нямаше промяна в ситуацията на терена и гостите спечелиха трите точки.

Така бавно, но сигурно Лудогорец трупа преднина на върха на класирането и макар и да е далеч от най-добрата си формата през този сезон, едва ли ще има кой знае колко голяма конкуренция в битката за титлата. В момента “орлите” са с 32 точки, което е само на две от втория Локомотив (Пловдив), но играчите на Станислав Генчев имат два мача по-малко от “смърфовете”.

Славия от своя страна остава на дъното на класирането с едва девет точки. Все пак ситуацията за “белите” все още не е отчайваща и с няколко положителни резултата тимът от Овча Купел може да излезе от зоната на изпадащите.

efbet Лига, 15 кръг:

СЛАВИЯ 0:2 ЛУДОГОРЕЦ
0:1 Kешерю (65)
0:2 Сантана (82)

Състави:

СЛАВИЯ: 13. Вуцов, 4. Патев, 55. Христов, 38. Гамаков, 19. Антовски, 70. Фиртулеску, 10. Карабельов, 77. Вълчев, 20. Кръстев, 11. Кирилов, 8. Рангелов

ЛУДОГОРЕЦ:23. Илиев, 3. Недялков, 24. Вердон, 32. Са, 4. Сисиньо, 7. Сантана, 18. Дяков, 95. Каули, 11. Десподов, 13. Чибота, 81. Митков

Стадион: “Славия”, София
Съдия: Драгомир Драганов
Начало: 16:45 часа

ФОТОГАЛЕРИЯ

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

efbet Лига

15 кръг, неделя 6 декември

Славия
0:2краен резулат

Лудогорец

Стадион: Славия
Съдия: Драгомир Драганов
13
4
38
55
19
22
73
11
20
71
9
23
3
4
32
24
18
12
37
64
28
10
4-2-3-1
4-2-3-1