Реакциите след вчерашната победа

Реакции след контролната среща между националните отбори по футбол на България и Кипър, завършила 1:0:SPORT.BNT.BG

Иван Иванов, централен защитник: Имаме сили да вземем точки от Италия, аз съм обнадежден. Виждате, че след идването на Любослав Пенев резултатите вече са доста по-добри, а и играта ни се промени. Преди няколко години при Пламен Марков постигнахме добър резултат срещу Италия в София, дано и сега да се представим добре. Мачът с кипърците беше полезна проверка, а и ние ги надиграхме през цялото време.

Емил Гъргоров, полузащитник: Смятам, че нашият отбор игра по-добре, а и като цяло се получи добра проверка. Наистина имаме пропуски в играта, но на следващия сбор треньорът ще ни ги каже. За мене тимът израства. И тук започнах да играя както в Лудогорец на върха на атаката и се чувствам добре. Първата среща в една кампания винаги е много важна. От една страна дава насока на кампанията, а от друга може и да повлияе на самочувствието и настроението в отбора. Италия може би е топфаворитът в нашата група и всяка спечелена точка срещу тях може да се окаже с двойна стойност.

Николай Михайлов, вратар на България: Успяхме да победим, имахме шанс да отбележим още два-три гола. Кипър нямаше шансове, освен да се ритат, нищо не правиха. Абсолютни чобани, само псуваха и се ритаха. Няма много време до мача с Италия, а и вече започнаха първенствата. Най-важното е всички да сме здрави и да сме в оптимална форма за срещата с италианците. Важното е да се представим добре в защита. Иначе излизаме ние 11 и те 11. Срещу Италия ще има много повече публика, сигурен съм. Сега хората са в отпуска, а и какво да му гледат на Кипър”. Михайлов заяви, че няма проблем дори да остане в Твенте, защото това е добър отбор, първенството на Холандия е силно, а той тепърва ще прави кариера.

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов: “Доволен съм от играта и от победата. Действахме малко прибързано в атаката, но пък имахме настроение преди мача да вкараме 4-5 гола. Наистина, беззъби сме в атаката и това е проблем. И аз имах доста пропуски. В единия случай замахвам и не мога да насоча топката, във втория пък пропуснах сам срещу вратаря. Но ако извадите процентното владеене на топката, сигурно е 80 на 20 в наша полза, каза още Ивелин Попов. Попитан как би коментирал думите на вратаря Николай Михайлов, че кипърците били пълни чобани, Попов отвърна: “Е, чак така не бих казал, но те са стари, опитни футболисти, търсят да извлекат максимума от всяка ситуация. Ние се опитваме да намерим новия си облик. Наистина, имаше малко публика, но колкото дойдат, толкова. И да идват, и да не идват- на никого няма да се молим, обясни Попов. Името му в последно време беше замесено в вариант за трансфер в руския Рубин Казан, но самият той заяви, че няма никаква информация за нещо подобно. “Днес е 15-и август. До 31-и има време, подобни информации не ми влияят, не ме разконцентрират. Може да отида в друг отбор, може и да остана в Газиантепспор. В момента съм играч на турския клуб. В момента имам други проблеми, но се опитвам да си ги решавам сам, завърши капитанът на българския национален отбор.

Любослав Пенев каза пред камерите на БНТ: “Аз съм много доволен от мача. Тактически доминирахме и през деветдесетте минути, имаше много добра организация в играта ни и логично мачът завърши 1:0 за нас. Доволен съм от всички, независимо кой колко минути е бил на терена. Бяхме определено по-добрият отбор и надиграхме Кипър по всички показатели. Създадохме шест-седем положения пред вратата на Кипър, който бе почти изцяло затворен в своята половина”.

На въпрос на телевизионната репортерка Антония Близнакова за предстоящия старт в световните квалификации срещу Италия на 7 септември в София, Любослав Пенев отговори: “Отсега да не мислим за Италия. Тепърва трябва да анализираме този мач, има две-три седмици, през които момчетата ще са в клубовете си”.