ЦСКА обяви пускането в продажба биографията на Джони Велинов

ЦСКА официално обяви пускането в продажба на автобиографията на „червената“ легенда Георги Велинов „Джони Велинов – моята история“, чиито автор е Ники Александров.DSPORT,BG

Ето какво написаха в сайта на „армейците“.

Армейци,

Вече е на пазара автобиографията на една от големите червени легенди Георги Велинов – „Джони Велинов – моята история“.

В момента част от нашия клуб, вратарят разказва своята богата житейска хронология – от родния си Русе до „Армията“, стадионът, който винаги е чувствал като свой дом. Джони Велинов е един от най-знаменитите стражи в историята на ЦСКА, също с основен принос за великите  европейски победи на армейците през първата половина на 80-те години на миналия век.

Неговата автобиография, написана от спортния журналист Ники Александров съдържа близо 330 страници богата ретроспекция както на емблематичните и големи мачове на отбора ни, на многото шампионски титли, така и на досега неизвестни факти за част от събитията по онова време. Велинов преодолява и доста тежки препятствия извън терена – загуба на близки хора, трудна трансплантация, но въпреки това продължава напред и днес се радва на щастлив живот и присъства на всеки мач на своя любим тим.

В „Джони Велинов – моята история“ са включени освен богат снимков материал, пълна статистика на неговите мачове, така и мненията за него на популярни личности от най-различен спектър на обществото.  Какво мислят за легендата не по-малко знаменити фигури като Димитър Якимов, Димитър Пенев, част от неговите съотборници от онзи отбор на ЦСКА, играчи на други тимове, собственика на ЦСКА, видни лекари, борили се за живота му. Включен е и прочутия домакин на отбора ни бай Добри, както и един от колегите, срещу които е играл и е подържал приятелски отношения – настоящия треньор на вратарите на Бразилия, световния шампион Клаудио Тафарел.

Книга за всички истински армейци!