Синята мъка продължава, а Берое отново удари Левски (видео+галерия)

Трагичното представяне на Левски през този сезон в efbet Лига продължава. В отложен мач от 14-ия кръг Берое надви с 2:1 “сините” в Стара Загора. Герой за заралии стана Алюн Фал (26, 63), който отбеляза и двете попадения за победителите. Паулиньо се разписа във втори пореден мач между двете попадения, но това не се оказа достатъчно на Левски, за да не запише осма загуба от едва 14 мача. Поражението е второ поред за тима на Стоянович, както и пето в последните шест двубоя.SPORTAL.BG

Изключително сериозните грешки в защитата пред Николай Михайлов за пореден път поставиха тима на колене. Невероятен гаф на Тома Даске беше в основата на първото попадение на “зелените”, а след това освен французина и останалите му партньори в защитата показаха тотална липса на синхрон, което помогна на Берое да стигне до трите точки.

Левски може да съжалява, че отново остана без спечелени точки, тъй като през първото полувреме игра по-добре, но въпреки това допусна елементарен гол, а преди почивката пропусна и да стигне до пълен обрат.

Берое пък записа първи успех на своя стадион от 19 септември, като прекъсна серията си от две поредни поражения в Стара Загора. Освен това от два мача срещу “сините” спечели шест точки в тази кампания. Срещата не се изигра по програма поради голям брой заразени с COVID-19 в двата отбора и бе насрочена за днешния ден.

Наставникът на домакините Димитър Димитров-Херо смени трима играчи от поражението с ЦСКА 1948 (0:1). Крум Стоянов, Охене и Димо Бакалов. На тяхно място започнаха Александър ВасилевИлиас Хасани и Кукула. Генадий Ганев бе вратар, Теди МезагГеорги Ангелов, Хасани и Василев бяха защитници, докато Стив Фуртадо, Иван Минчев, Александър Цветков, Гюас Макута, Алюн Фал и Кукула бяха останалите титуляри.

Славиша Стоянович бе направил три промени от загубата с 1:2 от Арда. Здравко Димитров, Насиру Мохамед и Патрик-Габриел Галчев бяха заменени от Паулиньо, Станислав Иванов, който отново бе титуляр след пауза от три месеца, и Орлин Старокин. “Сините” отново играха в схемата 3-4-3. Пред Николай Михайлов бяха Алекс Петков, Тома Даске и Живко АтанасовИвайло НайденовМартин РайновИлия Юруков и Старокин бяха четиримата халфове, а Иванов, Паулиньо и Найджъл Робърта бяха тримата атакуващи футболисти.

При проливен дъжд в Стара Загора гостите започнаха по-добре и бяха видимо по-свежи. Първият сериозен пропуск бе в 15-ата минута, когато Найденов проби отдясно и центрира, Иванов не успя да засече кълбото, което стигна до Старокин и той пробва рефлекса на Ганев. Топката остана в наказателното поле, но Иванов и Робърта не успяха да дадат аванс на “сините”.

Няколко минути по-късно домакините искаха дузпа за съприкосновение на Фуртадо и Старокин в наказателното поле на столичани.

В 26-ата минута Берое поведе след невероятна грешка на Даске. Френският бранител беше сам в наказателното поле на своя отбор и без да бъде притесняван в продължение на няколко секунди подаде топката в краката на Фуртадо, който моментално центрира, а Фол от два метра матира Михайлов с глава. Това бе негов шести гол през тази кампания.

Гостите обаче бързо възстановиха равенството. Това се случи в 38-ата минута, когато Робърта напредна отдясно при контраатака и центрира към връхлитащия Паулиньо. Бразилецът се хвърли на шпагат и стреля, топката рикошира в Ганев и Хасани се опита да я изби от голлинията, но не успя да го стори на мокрия терен и резултатът стана 1:1.

Малко след това активният Иванов излезе сам срещу Ганев, но този път вратарят изби в корнер. Секунди по-късно Василев изрита лошо Иванов, което му коства жълт картон и смяна на почивката. Херо замени играча, който изпитваше сериозни трудности срещу Иванов и рискуваше да бъде изгонен, с Крум Стоянов.

Берое започна по-силно второто полувреме и прати топката в мрежата на Михайлов, но попадението бе правилно отменено. Това се случи в 49-ата минута, когато Хасани се разписа с ръка след центриране от фаул. Бранителят изпревари Михайлов и с лявата ръка се разписа. Попадението бе отменено със закъснение, тъй като главният съдия Георги Иванов даде знак за гол, а страничният рефер Димитър Димитров сигнализира за нарушението.

Двубоят продължи да бъде двуостър, но без да има чисти голови положения. В 63-ата минута Левски пропусна да завърши с голов удар, а при последвалата контраатака Берое си върна преднината. Макута първо размина Даске, след което финтира Райнов и подаде на Кукула, а той намери покрития от Петков Фал. Нападателят без проблем прати топката за втори път във вратата на Ники Михайлов и вече има седем попадения в родния шампионат през този сезон.

Стоянович реагира и пусна Насиру Мохамед, Здравко Димитров и Илия Димитров, но Левски така и не успя да създаде голова ситуация, докато Берое на контраатака можеше да увеличи своята преднина.

Накрая обаче домакините заслужено спечелиха и се изкачиха на шесто място с актив от 21 точки от 13 мача. “Сините” пък останаха с актив от 14 точки на десето място и голова разлика 15:15. Последният Славия е само на шест точки от 26-кратните шампиони, а сега предстоят два мача срещу Царско село и ЦСКА-София. Феновете на Левски нямат търпение тази година да свърши, надявайки се, че през 2021 година любимият им тим ще може да се изправи на крака, както е видимо, че няма да се бори за първата шестица.

БЕРОЕ – ЛЕВСКИ 2:1
1:0 Фал (26)
1:1 Паулиньо (38)
2:1 Фал (63)

Берое: Генадий Ганев – Теди Мезаг, Александър Цветков Ерсон Диас Коста, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Илиас Хасани, Александър Василев, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Иван Минчев

Треньор: Димитър Димитров

Левски: Николай Михайлов /к/ – Алекс Петков, Живко Атанасов, Мартин Райнов, Ивайло Найденов, Паулиньо, Найджъл Робърта, Тома Даске, Орлин Старокин, Илия Юруков, Станислав Иванов

Треньор: Славиша Стоянович

efbet Лига

14 кръг, сряда 9 декември

Берое
2:1краен резулат

Левски

Стадион: Берое
Съдия: Георги Иванов
33
25
27
5
18
20
6
73
29
10
22
13
66
3
28
2
18
22
4
45
17
11
3-4-1-2
3-4-3
1:0
1:1
2:1
ГАЛЕРИЯ
МАРИН МАРИНОВСНИМКИ