Николай Киров: Изпуснахме контрола и това ни коства победата

Старши треньорът на Адра Николай Киров изрази своето мнение относно ремито, което неговия отбор направи срещу ЦСКА 1948.DSPORT.BG

Мартин Камбуров пак вкара, но Арда и ЦСКА 1948 не се победиха

„Две са основните причини, за да не победим. В началото на второто полувреме изтървахме контрола на мача и допуснахме попадение в нашата врата. Втората причина е липса по-голяма точност дали в удар, дали в подаване. В последните решения. Някои атаки не завършихме по най-добрия начин. Това ни изнерви. Нямаше нужда да го правим. Допуснахме грешка в защита, противникът поведе, но резултатът е такъв, какъвто е. Въпросът е след всеки мач да вдигаме точковия си актив“, каза Киров.

„В началото на второто полувреме противникът направи една смяна, вкара вътрешен халф, където имахме предимство и нещата е нормално да се изравнят. Имахме контрол върху топката, имахме добри подавания и решения. Работим и върху двете схеми на игра и това зависи от противника и тактическия замисъл, който имаме. Голът на ЦСКА 1948 бе сбор от грешки, но въпросът е да намерим начин както да изравним, така и да обърнем. Имахме няколко атаки в последните 10 минути, след които можехме да спечелим“, каза още треньорът.

Той заяви, че мачът срещу ЦСКА 1948 не се е повлиял от победата над Левски в София.

„Хубаво е, че хората в Кърджали ни подкрепят. Не смятам, че победата в София е оказала влияние върху този мач. Днес бяхме срещу състав от предната част на класирането. Нормално е качеството на този отбор да е по-добро. Двуостър двубой и много ситуации – равен резултат“, допълни още Киров.

Пловдивчанинът заяви, че Светослав Ковачев няма право да играе срещу Лудогорец, тъй като е преотстъпен от разградчани, а дали ще остане в отбора е въпрос на преговори. „Срещу Лудогорец ни трябва изключителна дисциплина“, завърши Киров.