Берое не срещна никакви трудности срещу обезверен Ботев (Пд) – (видео)

Берое не срещна никакви трудности в домакинството си на Ботев (Пловдив) и спечели Битката за Тракия с 3:0. Мачът в Стара Загора бе от програмата на 16-ия кръг в efbet Лига. Домакините поведоха с гол от засада на Еривалдо в 20-ата минута, а Алиун Фал удвои в 54-ата. Георги Ангелов направи резултата класически в 56-ата минута.SPORTAL.BG

Временният наставник на пловдичани Стефан Стоянов имаше сериозни проблеми, тъй като извън групата поради контузии бяха лидерът на отбора Тодор Неделев и водещият реализатор през сезона Атанас Илиев. В игра обаче се завърна Мишел Еспиноза. Днес атаката на Ботев беше водена от малдока Иван Василев, което бе и голямата изненада в стартовия състав на “канарчетата”.

В историята на сблъсъците помежду им Берое има сериозно домакинско предимство, като в 59 мача в Стара Загора е печелил в 29 от случаите, 15 пъти победител не е излъчван, а загубите са едва девет.

В 7-ата минута футболистите на Берое организираха добра атака чрез Стив Фуртадо, който центрира в наказателното поле. Там Еривалдо засече от движение, но ударът му не намери очертанията на вратата. Минута по-късно Иван Минчев се разходи между трима играчи на Ботев и стреля опасно от границата на наказателното поле. Топката премина на сантиметри от горната греда и в тази ситуация “канарчетата” се разминаха от гол във вратата им.

В 11-ата минута центриране на Минчев не намери негов съотборник, но топката отскочи в земята и премина застрашително покрай вратата. По-добрите действия на домакините до момента в мача придобиха изражение на таблото в 20-ата минута.

Еривалдо се разписа във вратата на Ботев, след като получи добро подаване от Иван Минчев. Нападателят преодоля Филип Филипов и стреля, а топката се отби в страничната греда и се оплете в мрежата. В момента на подаването на Минчев към Еривалдо нападателят беше в положение на засада.
В 30-ата минута Крум Стоянов влезе в наказателното поле, стигна до аутлинията и подаде към дузпата, където Гаюс Макута нанесе удар. Шутът на халфа обаче беше слаб и неточен. В 41-ата минута Кийлън Лебон си отвори коридор за изстрел, който обаче премина над вратата. Ботев отговори едва в 42-ата минута с неточен шут на Джонатан Перейра. В ответната атака Иван Минчев намери Лебон в наказателното поле, а крилото потърси обратния ъгъл на вратата. Георги Аргилашки се намеси чудесно и отрази удара.

В 54-ата минута Алиун Фал удвои преднината на Берое с осмия си гол от началото на сезона. Голяма заслуга за попадението има Еривалдо, който влезе на скорост в наказателното поле на Ботев и пусна успоредно подаване към Фал. Нападателят пък не сбърка от метър и половина разстояние до голлинията. Две минути по-късно Георги Ангелов направи резултата класически. Центриране на Еривалдо от корнер беше засечено с глава от защитника.
В 59-ата минута и Генадий Ганев трябваше да се намесва след шут на Димитър Тонев. Това беше първият път в мача, в който вратарят на Берое спаси удар на противника. В 70-ата минута Джонатан пробва да изненада Ганев с шут от пеналтерията. Стражът плонжира и спаси удара от земя без особени затруднения. В 83-ата минута Кукула засече центриране от десния фланг, но ударът му с глава мина над вратата.

Така Берое се поздрави с ценен успех и важни три точки в битката за Топ 6. Ботев (Пловдив) пък претърпя нова загуба и в пореден мач не създаде нищо интересно пред противниковата врата.

БЕРОЕ – БОТЕВ 3:0
1:0 
Еривалдо (20)
2:0
 Алиун Фал (54)
3:0
 Георги Ангелов (56)

Стартови състави:

БЕРОЕ: Генадий Ганев, Теди МезагАлександър Цветков, Гаюс Макута, Алиун Фал, Стив Фуртадо, Кийлън Лебон, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Еривалдо Ферейра, Иван Минчев;

БОТЕВ: Георги Аргилашки, Мите ЦикарскиВиктор ГеневМаркиньос Педросо, Джонатан Перейра, Филип Филипов, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноза, Димитър Тонев, Кристиан Добрев, Иван Василев;
efbet Лига

16 кръг, събота 12 декември

Берое
3:0краен резулат

Ботев (Пловдив)

ТИТУЛЯРИСЪСТАВДЕТАЙЛИСТАТИСТИКАКЛАСИРАНЕ
Стадион: Арена Арда
Съдия: Георги Давидов
33
25
27
19
18
20
6
73
7
9
22
33
28
6
2
25
4
23
20
88
17
16
4-2-3-1
4-2-3-1
ГАЛЕРИЯ
МАРИН МАРИНОВСНИМКИ