Локомотив (Пд) затвърди второто си място след успех над Славия (галерия+видео)

Локомотив (Пловдив) надви Славия с 2:0 в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Георги МинчевГеорги Минчев (18) отбеляза първото попадение в мача, а Кристиан Гомис (90) удвои. Срещата се забави с няколко минути заради токов удар, който не позволи на телевизията, излъчваща срещите от първенството, да предава мача от самото му начало.

“Смърфовете” си върнаха самочувствието след слабата игра и загубата от Левски (0:1), като победиха със същия резултат Ботев (Враца). Днес тимът на Александър Тунчев преследваше задължителен успех, с който се утвърди на второто място.
Славия е в повече от тежка ситуация. Отборът продължава да е в зоната на изпадащите, а след тях в класирането е само Етър. “Виолетовите” обаче са с мач по-малко и ако надвият Монтана, то отборът от “Овча купел” ще зимува на дъното.

Общо в елита двата отбора са се срещали 125 пъти, като предимството е на страната на Славия – 59 победи, 34 равенства и 32 загуби. В Пловдив обаче балансът е в полза на Локо – 23 успеха за “черно-белите”, 21 равенства и 19 победи за “белите”.

Мачът започна със закъснение от 5 минути заради проблем с тока. В първите минути на двубоя двата тима опитаха да застрашат противниковата врата, но без сериозен успех. В 10-ата минута Кристиан Илич шутира силно, но над вратата на Славия. Първата чиста голова ситуация в мача бе на сметката на Локомотив.

В 15-ата минута Бирсент Карагарен изскочи зад гърба на защитата на столичани и потърси обратния десен ъгъл на вратата зад Вуцов. Ударът беше добър, но мина на сантиметри от гредата. Три минути по-късно прошка нямаше и “смърфовете” поведоха. Страхотно центриране на Умарбаев от фаул беше засечено от Георги Минчев. Нападателят надигра защитниците на гостите и с глава прати топката в мрежата.

В 32-ата минута “смърфовете” можеха да удвоят преднината си, но  гредата спря удар на Диниш Алмейда. Защитникът се извиси над всички след центриране от корнер, а след играта му с глава топката се отби в страничния стълб. При добавката Карагарен стреля неточно. В 38-ата минута Янис Карабельов стреля към вратата на Мартин Луков от границата на наказателното поле. Топката беше по земя и в обсега на вратаря, което не затрудни Луков.

В 43-ата минута Славия пък беше близо до изравнителен гол, но Луков показа класата си. Пробив на Филип Кръстев доведе до неприятен рикошет за “смърфовете” след съприкосновение на защитник с топката. Тя попадна точно в краката на Ради Кирилов, който от удобна позиция стреля силно, но вратарят на Локомотив успя да избие с крак.

В 53-ата минута Умарбаев намери много добре Минчев зад гърба на защитата. Нападателят стреля с левия си крак, но Светослав Вуцов успя да избие. Топката попадна на крака на Момчил Цветанов, който шутира в аут. Две минути по-късно Вуцов се отчете с блестящ плонж след удар на Минчев, насочен в долния ляв ъгъл на вратаря. Младият на страж на белите се справи безупречно и предотврати сигурен гол.

В 63-ата минута Диниш Алмейда изпълни свободен удар от близо 25 метра. Топката прехвърли стената и премина много близо до гредата. Пет минути по-късно Янис Карабельов залъга добре, че ще стреля. Вместо това той подаде към Димитър Рангелов, който шутира от пеналтерията. Мартин Луков плонжира и успя да блокира удара, след което Момчил Цветанов изчисти.

В 70-ата мощен шут на Милен Гамаков от далечна дистанция беше париран от Луков. В следващите минути страстите на терена се нажежиха сериозно. При всяко съдийско отсъждане на рефера Георги Иванов футболистите на двата тима и спорно-техническите щабове имаха претенции към арбитъра. В 86-ата 86-ата минута удар на Тасевски от фаул попадна право в ръцете на Мартин Луков. В ответната атака ефектна игра на Георги Минчев за малко да се превърне в гол. Ударът на нападателя със задна ножица мина покрай вратата. В добавеното време Локомотив стигна до втори гол чрез резервата Кристиан Гомис. Високият защитник демонстрира страхотна бързина и техника, след като тръгна от центъра на терена, а след това финтира защитник, за да насочи удара си безпощадно във вратата.

efbet Лига – 16 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – СЛАВИЯ 2:0
1:0
 Георги Минчев (18)
2:0 
Кристиан Гомис (90)

Стартови състави: 

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас МасоероМилош ПетровичПетър Витанов, Парвиз Умарбаев, Кристиан Илич, Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Георги Минчев;

СЛАВИЯ: Светослав Вуцов, Петър Патев, Андреа Христов, Милен Гамаков, Филип Антовски, Емил СтоевГеорги Вълчев, Янис Карабельов, Радослав Кирилов, Филип Кръстев, Димитър Рангелов;

СЪДИЯ: Георги Иванов
СТАДИОН: “Локомотив”
НАЧАЛО: 17:30 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

efbet Лига

16 кръг, понеделник 14 декември

Локомотив (Пловдив)
2:0краен резулат

Славия

Стадион: Локомотив
Съдия: Георги Иванов
71
44
20
61
25
5
4
34
16
7
15
13
4
38
55
19
22
11
10
70
8
9
3-4-1-2
4-2-3-1
ГАЛЕРИЯ
МАРИН МАРИНОВСНИМКИ
  
Видяна:96