Етър се уреди с четвърти бразилец

Това е Нери, който подписа за три години с отбора

Етър се уреди с нов бразилец

Десният халф-бек Нери стана четвъртото бразилско попълнение в Етър Велико Търново. В навечерието на първия домакински мач великотърновският клуб подписа договор с Нери и той ще бъде картотекиран в БФС. Контрактът му е за срок от 3 години.GOL.BG

Нерилон Ферейра де Оливейра е роден на 15 януари 1988 г. в Сао Луис (Бразилия), висок е 174 см и тежи 68 кг, пише “Велико Търново спорт”.

„Кариоката“ идва с доста сериозна визитка – национал е на Бразилия с юношеския тим до 15 г., има записани мачове в гранд като „Сао Пауло“ във висшата дивизия. Също във висшата дивизия Нери е играл още в „Понте Прета“, „Кеара“ и „Уберада“, а във втора лига – в „Ресифе“ и „Форталеза“.

Общо в първа и втора дивизия е записал 50 мача, в които е вкарал 5 гола. Така Цанко Цветанов ще има на разположение в състава си четирима бразилци, като останалите трима са Луис Едуардо, Бето и Ели Маркес. Общо на 25 играчи разчита наставникът за първенството, като в това число влизат и юношите.

Халфът Николай Петров е с лека контузия и е единственият играч под въпрос за мача с Черно море. Надеждите обаче са до събота травмата да отшуми и Етър да бъде в оптимален състав срещу варненци.