Лудогорец дръпна с шест точки на върха след успех над юношите на Ботев (Пд)

удогорецЛудогорец завърши 2020 година с успех над Ботев (Пловдив). Българският шампион победи “канарчетата” с 2:1 в отложен мач от 13-ия кръг и ще зимува на върха с шест точки преднина пред втория Локомотив (Пловдив) и третия ЦСКА-София. Клаудиу Кешерю (39) изведе шампионите напред в резултата с гол от дузпа, а Доминик Янков (50) удвои. Салиф Сисе (90) в края намали изоставането на “канарчетата”. Двата тима сложиха точка на футболната 2020 година в България. Срещата трябваше да се изиграе на 21 ноември, но от БФС решиха да я отложат заради 10 заразени с коронавирус футболисти при разградчани.SPORTAL.BG

Впечатление направи, че за отбора на Лудогорец започна от първата минута младокът Иван Йорданов. От другата страна пък Ботев излезе със седем юноши, сред които от първата минута стартираха Атанас Чернев, Димитър Пройчев, Георги Трифонов и Иван Василев. До голяма степен ходът на наставника на Ботев Стефан Стоянов изглеждаше логичен, тъй като в отбора на Ботев имаше доста липсващи футболисти. Тодор Неделев и Атанас Илиев са контузени и не попаднаха в групата на “канарчетата”. През второто полувреме в игра за пловдивчани се появиха още юноши на клуба.

Първият точен удар дойде в 10-ата минута и той бе на сметката на Лудогорец. Кирил Десподов си отвори коридор за шут, който обаче беше слаб и лесен за улавяне от Аргилашки. В 17-ата минута Мавис Чибота спря топката на гърди и стреля силно от дъгата на наказателното поле. Ударът на крилото обаче прелетя над вратата. Минута по-късно Доминик Янков задържа добре, преодоля двама с дрибъл и шутира. Стражът на Ботев Георги Аргилашки трябваше да се намесва, за да парира добре насочения удар.

В 24-ата минута и пред Кешерю се откри възможност да стреля. Румънският нападател стреля, но твърде неточно. В следващите минути футболистите на Ботев показаха зъби и на свой ред организираха няколко добри атаки, които обаче не завършиха с удар към вратата на Пламен Илиев.

В 39-ата минута Лудогорец поведе в резултата с гол на Клаудиу Кешерю от дузпа. До 11-метровия наказателен удар се стигна след пробив на Чибота, който шутира към вратата. Виктор Генев застана на пътя на топката, завъртя се с гръб към нея и опита да блокира удара. Въпреки че ръката му беше прибрана плътно до тялото, главният съдия Николай Йорданов посочи бялата точка, а Генев получи жълт картон за бурната си реакция. Кешерю пък изпълни дузпата безпощадно, пращайки топката точно под горната греда, а с нейна помощ Аргилашки нямаше никакъв шанс за намеса.
В последната минута на първото полувреме Кирил Десподов намери Абел Анисе на границата на наказателното поле. Халфът нанесе мощен удар, който срещна горната греда.

 

На два пъти в рамките на минута в началото на второто полувреме Клаудиу Кешерю можеше да отбележи своя втори гол. Първо ударът му с крак беше отразен от Аргилашки, а след това румънецът засече с глава центриране от ъглов удар. Топката обаче премина покрай лявата греда. В 50-ата минута Доминик Янков удвои преднината на Лудогорец. Клаудиу Кешерю се пребори с Атанас Чернев в наказателното поле, топката отскочи от земята, а Янков стреля от въздуха, за да опъне мрежата за втори път в мача.
В 59-ата минута Мавис Чибота стреля право в ръцете на Аргилашки, а в играта на “орлите” от началото на второто полувреме се забеляза доста по-голяма активност. В 68-ата минута Десподов се придвижи добре в наказателното поле и нанесе удар, който беше слаб и не затрудни по никакъв начин вратаря на Ботев. Само минута по-късно Десподов се нае с изпълнението на свободен удар. Националът прехвърли стената на “канарчетата”, а Аргилашки спаси с блестящ плонж.

В 70-ата минута Ботев организира добра контраатака, при която Сисе успя да пусне топката през краката на Йорданов. От чиста позиция Иван Василев стреля, но ударът му срещна страничната греда. В последната минута на втората част Ботев стигна до почетно попадение чрез Салиф Сисе. Нападателят беше намерен зад гърба на защитата от Стефан Попов и с удар по земя в обратния ъгъл преодоля Илиев.

efbet Лига, 13 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:1
1:0 Клаудиу Кешерю (39 д)
2:0 Доминик Янков (50)
2:1 Салиф Сисе (90)

Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Сисиньо, Георги Терзиев, Кирил Десподов, Абел Анисе, Мавис Чибота, Оливие Вердон, Стефан Баджи, Клаудиу Кешерю, Доминик Янков, Иван Йорданов;

БОТЕВ: Георги Аргилашки, Мите Цикарски, Виктор Генев, Станислав Работов, Атанас Чернев, Димитър Пройчев, Славчо Шоколаров, Георги Трифонов, Кристиан Добрев, Димитър Тонев, Иван Василев;

Стадион: “Хювефарма Арена”, Разград
Съдия: Николай Йорданов
Начало: 14:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

 

efbet Лига
13 кръг, неделя 20 декември

Лудогорец
2:1краен резулат
Ботев (Пловдив)
ТИТУЛЯРИ
СЪСТАВ
ДЕТАЙЛИ
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ
Стадион: Лудогорец Арена
Съдия: Николай Йорданов
23542418123764821081
331425794392322772417
Станислав ГенчевПетър Пенчев4-2-3-14-3-3
player(39`)
Клаудиу Кешерю
1:0

player(50`)
Доминик Янков
2:0

2:1
player(89`)
Салиф Сисе

 

 

Снимки: Sportal.b