Генчев: Завършихме година с добър аванс пред основните конкуренти

тарши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев коментира представянето на своя тим срещу Ботев Пловдив. Разградчани победиха с 2:1 в последния мач от българския шампионат за 2020 година. Наставникът на „орлите“ заяви, че шестте точки пред ЦСКА и Локомотив Пловдив са добър аванс. Той също така заяви, че в момента е треньор на шампионите и ръководството ще съобщи, ако има промяна.DSPORT.BG

„Имахме малки затруднения особено през първото полувреме, малко голови положения създадохме. Трудно намирахме път до завършващия удар. През второто полувреме започнахме по-добре и вкарахме втори гол, можеше да вкараме трети и четвърти. Допуснахме груба грешка в защита и противникът намали изоставането си“, заяви Генчев.

„Не започнахме мача, както планирахме. Знаехме, че противникът ще се затвори и ще играе на контраатака, но не дадохме всичко от себе си да се получат нещата както искахме“, добави той.

„Проведохме доста разговори, че трябва да се потрудим, за да заслужим победата си. Всичко беше в наши ръце и е хубаво, че победихме. Завършихме годината с добър аванс пред основните конкуренти. Надявам се, че догодина ще сме още по-убедителни“.

„При всички положения е добре, когато имаме аванс от 6 точки пред основните конкуренти. Сега най-важното е да си починат футболистите след дългия сезон и когато се съберем за подготовката, всички да бъдат настроени да дадат всичко от себе си, за да покаже Лудогорец истинското си лице. Смятам, че бяхме далеч от него тази година“, смята наставникът на разградския тим.

„Не само върху защита, има много неща, върху които трябва да се работи. Нашият отбор непрекъснато трябва да атакува. През последните мачове, не създаваме достатъчно опасности. И да съжалявам за Арда, не може да се върне времето назад. Допуснахме много груби грешки, за да ни изравнят. Трябва да се подобряваме и да не допускаме такива грешки. В момента аз съм треньорът на Лудогорец, ако има промени, ще ги разберете от ръководството“, каза още Генчев.