Най-скъпите българи играят в Лудогорец

Двамата най-скъпи български футболисти в момента са част от шампиона Лудогорец. Това показва справка от началото на 2021 година в една от най-големите платформи transfermarkt, която дава стойност на всеки един действащ футболист. На първо място в класацията е левия бранител Антон Недялков, който е оценен на 3 млн. евро. Веднага след него е едно от последните нови попълнения на шампионите Кирил Десподов, който е оценен на 2,5 млн. евро. Трети в класацията е играчът на Льовен и бивш футболист на ЦСКА Кристиян Малинов оценен на 1,6 млн. евро.DSPORT.BG

Прави впечатление, че на едва двама български футболисти в топ 10 цената се покачва. Това са Антон Недялков и десетия в класирането Страхил Попов, който е оценен на 1,2 млн. евро.

Централният защитник на ЦСКА Валентин Антов вероятно скоро ще влезе в топ 10, ако продължава със стабилното си представяне. Антов е 12-ти с оценка от 1 млн. евро. Други двама млади таланти също са оцени на 1 млн. евро – Доминик Янков от Лудогорец и продадения в от Левски в Чикаго Файър Станислав Иванов.

Малко по-назад в класацията са други двама млади таланти – Филип Кръстев и Мартин Минчев. Първият е оценен на 900 хил. евро, а играчът на Спарта Прага е с оценка 800 хил. евро.

Интересно е, че Антон Недялков и Кирил Десподов са най-скъпите футболисти, които играят в българското първенство като цяло. Те държат първите две места и в клубния си тим Лудогорец, а веднага след тях е Клаудиу Кешеру със стойност от 2 млн. евро.

В ЦСКА има трима футболисти остойностени на 2 млн. евро. Това са Али Соу, Юнус Санкаре и Тиаго Родригес. Те са и най-скъпите играчи на „червените“.

Очаквано най-скъп в Левски е Найджъл Робърта, който е остойностен на 1,3 млн. евро.