Бруно Акрапович: Сега имам време да изгладим детайлите по новия стил

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович коментира победата на неговия отбор с 4:0 над Аланияспор в първата си контролна среща за годината. Той коментира ситуацията в отбора и налагането на новия стил на игра.DSPORT.BG

ЦСКА разби втория отбор на Аланияспор

„Доволен съм, няма как на де съм доволен след трудните тренировки, които направихме. Влязохме трудно в мача, но показахме стил, начин на игра, който искам. Трябва да играем с бързи докосвания. Можехме да вкараме още голове. Изглеждахме много добре срещу един млад и агресивен отбор. Намираме се в началото на подготовката и е важно никой да не се контузи. Момчетата направиха две трудни тренировки, още две миналия ден. Искам да са свежи в главата и да има идеи на терена“, каза Акрапович.

„Винаги казвам на играчите, че трябва да са 70%, когато се върнат от почивка. Другите 30% трябва да дадем ние треньорите. Трябва да са сериозни и дисциплинирани. Вижда се, че са го правили в паузата. Всички са работили по собствената кондиция. Минаха 4-5 дни и съм доволен от това, което видяхме“, допълни треньорът на „червените“.

„Много е важна за мен е тази подготовка, защото промених системата на игра. Имах малко повече от месец да запозная отбора и да кажа моите идеи. Липсваше ми времето, което имах сега. Всички тренировки са с топка. Работи се трудно и най-важното нещо в Турция да запознаем играчите с новия стил на игра. Това ще ни помогне много да изглеждаме по по-добър начин. Виждате, че с новата система създаваме повече положения, пресираме високо. Мисля, че имаме играчи, които могат да играят на повече позиции. Виждаме Мазику какъв мач изигра на една нова позиция. Играчите са умни и разбират нещата“, каза още треньорът.

„Имаме достатъчно играчи с качество за българската лига. Всеки играч е много важен. Не искам да спекулирам за моите играчи. Доволен съм от всеки един от тях. Не искам да казвам дали без един или друг няма да сме добре. Винаги ще функционираме, но сме добре в този състав. Оферти винаги ще има и винаги ще се спекулира нещо обаче предпочитам да не се занимавам с това. Разчитам на всеки играч. Ако има нещо сериозно тогава клубът ще реши какво ще прави. Сега ще работим много върху тиймбилдинг и кондиционната част. Когато играчът е подготвен на 100% той ще може да използва целия набор от качествата си. Ще изглеждаме много по-добре. Искам да зарадвам феновете на ЦСКА с успехи“, завърши Акрапович.