Ивелин Попов: Ще говорим за завръщане като се оправя от контузията

Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов коментира, че е рано да се говори за негово завръщане в тима. В момента атакуващият играч лекува тежка контузия.  “Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека първо да мине подготовката. Тогава ще коментираме дали ще се върна”, заяви Ивелин пред БНТ.DSP-ORT.BG

“Правилно е, че не са се бавили с избора за национален селекционер. Може да се направи един добър боеспособен отбор, който да е равнопоставен на останалите. Групата е тежка. Трябва да се постави цел, да се съберат определен брой точки. В последната издание на Лигата на нациите спечелихме 1-2 точки, което е недопустимо”, заяви Попов.

“На този етап не можем да мерим с Швейцария и Италия. Но например една цел – трето място в групата. Постепенно ще се върнат и хората, феновете”, добави Ивелин. “Трябва да се направи сплав между опитни играчи и млади такива. В отборите, които съм бил, винаги е било така и имаше успех. В националния отбор не може да играят само млади играчи. Не може да получаваш повиквателна, защото си под 23 години”, добави той.

“Моят фаворит за Футболист на годината е контузен – Тодор Неделев. Той е страхотен играч, дано се възстанови. Млад е, има път пред него. Антон Недялков седи на прилично ниво. Димитър Илиев от Локомотив Пловдив също. Валентин Антов също се представи добре. За мен играч номер 1 трябва да футболист, който се е представил добре през цялата година”, добави той.

“Спазвам си препоръките от докторите. Летя регулярно до Барселона, за да се видя с човека, който ме оперира. Предполагам, че в края на януари и начолото на февруари ще започна по-големи натоварвания”, добави Попов.

Фурнаджиев: Имаше предложение да се отложи избора за национален селекционер