Левски излиза срещу своя словенски кошмар

Отборът на Левски излиза срещу най-големия си европейски кошмар Олимпия (Любляна).  Днес в Умаг от 16:00 “сините” се изправят срещу втория в Словения. Това е четвъртата проверка на столичани в Хърватия, където вече записаха две победи и едно поражение. Играчите на Славиша Стоянович стартираха с поражение срещу словенския Домжале (1:2), след което победиха полския Подбескидзе (1:0) и словенския Копер (2:1).SPORTAL.BG

Нападателите носят нов успех на Левски (видео)
Новият испански бранител Начо Монсалве няма да вземе участие в мача. Луи Нганиони, който кара пробен период, най-вероятно ще стартира като ляв защитник в схема 4-4-2.  Ребин Сулака се очаква отново да е титуляр, докато Николай Михайлов да се завърне под рамката на вратата. Мартин Райнов пропусна предната проверка, но този път ще бъде на терена.

Левски с първа победа след гол със странична ножица и спасена дузпа на Михайлов в 90-ата минутаТимът от Любляна се превърна в кошмар за 26-кратните шампиони на България в средата на 90-те години на миналия век, когато в рамките на две години отстраниха родния град в европейските турнири. Първият път веднага след магическото българско лято в САЩ`94, след което с дузпи през 1996 година. Интересното е, че и двата пъти словенците продължаваха, след като срещите реванш бяха на стадион “Васил Левски”.

Кошмарен дебют на новия вратар на Левски (видео)

 Николай Михайлов