Локомотив (Пловдив) уреди трима нови за мача с Литекс (ОБЗОР)

София. Треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев ще може да разчита за предстоящия мач с Литекс на още три от новите попълнения на отбора. Картотеки за пловдивчани получиха Димо Атанасов, Константин Мирчев и младежкият национал на Кипър Стелио Диметриу. Локомотив (Пловдив) приема Литекс в мач от втория кръг на „А” група на 19 август (неделя) от 18:00 часа. FOCUS-SPORT.NET

Втори кръг

18 август (събота)
18:00 часа

Славия – Монтана
Етър – Черно море
Миньор – Локомотив (София)
Ботев (Враца) – Пирин (Гоце Делчев)

19 август (неделя)
18:00 часа
Локомотив (Пловдив) – Литекс

20:00 часа
Черноморец – ЦСКА
Лудогорец – Берое
Левски – Ботев (Пловдив)

Локомотив (Пловдив) – Литекс

Локомотив (Пловдив) уреди трима нови за мача с Литекс
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев ще може да разчита за предстоящия мач с Литекс на още три от новите попълнения на отбора. Картотеки за пловдивчани получиха Димо Атанасов, Константин Мирчев и младежкият национал на Кипър Стелио Диметриу. Първите двама подписаха с Локомотив за по една година, докато защитникът Диметру чакаше жълтата си карта от Кипър. Локомотив (Пловдив) приема Литекс в мач от втория кръг на „А” група на 19 август (неделя) от 18:00 часа.

Емил Велев изгони двама футболисти
Треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев освободи парагваеца Диего Ангрес Алалиа. Десният бек игра 90 минути в контролата с Асеновец (8:0), но не успя да впечатли Велев. Треньорът не одобри и 19-годишния халф Цвятко Петков. Неясно остава бъдещето на защитника Божидар Илиев, който ще продължи да тренира с “черно-белите”.
Най-късно днес договор с Локомотив Пловдив се очаква да подпишат халфът Константин Мирчев и крилото Димо Атанасов. Желанието на Велев е двамата да бъдат картотекирани и да са на разположение за двубоя с Литекс. Мачът с лов-чанлии е 8 неделя от 18:00 часа на “Лаута”. Локо ще пробва да уреди и Иван Минчев. Той обаче все още не е приключил взаимоотношенията си с Ботев Враца.

Славия – Монтана

Кушев връща Златков титуляр
Треньорът на Славия Мартин Кушев ще направи една рокада за първия домакински мач на тима за новия сезон. Наставникът на белите обмисля да върне сред стартовите 11 защитника Даниел Златков. Централният бранител на тима остана на резервната скамейка за сметка на Виктор Генев.
Почти сигурно е обаче, че утре Златков отново ще бъде сред титулярите. Той изгради страхотен дует с Живко Желев през миналия сезон и двамата бяха в основата на добрите игри на Славия в защита.
В тима на белите няма проблеми с контузени играчи освен Мартин Тошев, който е аут до Нова година. Сръбският халф Павле Попара е назад с подготовката и е малко вероятно да попадне в групата за мача. Чавдар Янков, който получи лека травма срещу Ботев Пд, е готов на 100% и ще излезе като титуляр срещу Монтана.Белите все още чакат документите на защитника Миклош Гаал, за да го уредят с картотека в БФС. Бранителят пристигна от руския Волга и досега има само един мач с екипа на Славия -контролата с кипърския Аполон Лимасол. Белите приемат Монтана в 18 ч. в първия мач от 2-ия кръг на “А” група. Очаква се за мача Мартин Кушев да заложи на по-агресивна схема в търсене на първи успех за сезона.

Монтана сменя вратарите
Смяна на вратарите готви треньорът на Монтана Атанас Джамбазки, съобщава „7 дни спорт”. Вместо Атанас Аршинков в предстоящия мач със Славия се очаква да пази Ивайло Яначков. Аршинков носи вина за първия гол на Луис Едуардо в мача с Етър, загубен от монтанци с 2:3.
„Разполагам с трима равностойно вратари, така че, който сгреши, дава път на другия – заяви Атанас Джамбазки. Алтернатива на двамата е 22-годишният конгоанец Кололо Мисендо Мину-Сендо. Дали се готвят други промени в състава, ще стане ясно на днешната пресконференция, която наставникът на монтанци ще даде на стадион „Огоста”. Още преди нея стана ясно, че трима от най-опитните футболисти на Монтана – левият бек Антон Личков, вътрешният полузащитник Димитър Илиев и нападателят Антон Костадинов, ще пропуснат гостуването на Славия.

Трима от Монтана аут за Славия
Трима футболисти на Монтана са контузени и тренират на облекчен режим, съобщава „Меридиан мач”. Това са защитникът Антон Личков, полузащитникът Димитър Илиев и нападателят Тони Костадинов. Личков е с болки в аддукторите, Илиев с травма на дясното бедро, а Костадинов има разкъсване на мускулни влакна на прасеца на десния крак. Те ще пропуснат гостуването на Славия в събота. В игра след изтърпяно наказание обаче се завръща вратарят Ивайло Яначков. Очаква се той да замени под рамката Атанас Аршинков, който е с определена вина за първия гол на Етър, вкаран от Луис Едуардо. За предстоящото гостуване на Славия в столичния квартал „Овча купел” е възможно да има и други промени в състава на Монтана в сравнение с този от мача с Етър. Те ще бъдат обявени на днешната пресконференция, която старши треньорът на монтанци Атанас Джамбазки ще даде.

Монтана остана без Пашов
Защитникът Георги Пашов отпада от състава на Монтана за гостуването на Славия утре. Такова е споразумението между двата клуба, което бе потвърдено и след проведен телефонен разговор вчера. 20-годишният футболист играе като преотстъпен на стадион „Огоста”,а правата му се държат от празнуващия 100-го-дишен юбилей столичен тим. Другите двама кадри на белите Виктор Дени-ран и Спас Георгиев ще могат да излязат срещу Славия в предстоящия сблъсък. На традиционната пресконференция, на която присъства и централният нападател на монтанци Мирослав Антонов, старши треньорът Атанас Джамбазки даде да се разбере, че готви някои промени в състава в сравнение с този, на който заложи в предишния кръг при загубата с 2:3 от Етър.

Етър – Черно море

Етър разпродаде ВИП картите за „Ивайло”
Огромен интерес има във Велико Търново към изявите на Етър след красивата победа над Монтана. В събота тимът приема Черно море, като билетите за мача бяха пуснати в продажба още във вторник и се разграбват от касите пред стадион „Ивайло”. Интересът повлия и върху покупката на ВИП карти, които важат за всички домакински мачове през сезона. Въпреки цената им от 500 лева, те бяха разпродадени бързо и към момента са останали едва десетина бройки. По идея на старши треньора Цанко Цветанов местата, които не се продадат до съботния двубой, после ще се предлагат мач за мач, като цената им ще варира според класата на съперника. За двубоя с варненци билетът за ложата ще е 100 лева. Но за дербитата може да скочи до 10 пъти, коментира наставникът на „виолетовите”.
Междувременно стана ясно, че не по-малко от 7-8 хиляди зрители се очакват за мача на Eтър срещу Черно море. Преди срещата клубът пуска за феновете си специална цветна книжка за предстоящото участие на Етър в „А” група. В нея има пълна статистика за клуба за миналия и настоящия сезон, както и много снимки и информация.
„Надяваме се, че публиката ще бъде фантастична, а футболистите ще я зарадват с добра игра и победа, коментираха от щаба на великотърновския клуб.

Миньор – Локомотив (София)

В Миньор слушат лекции
Едночасова лекция от съдийски методисти изслушаха футболистите на Миньор (Пк) преди вчерашната тренировка на тима. Перничани бяха запознати с последните новости около тълкуването на футболните правила.
На облекчен режим продължават да се готвят Томислав Павлов и Ванчо Траянов, които пропуснаха първия мач за първенство заради травми. Едва в края на седмицата ще стане ясно дали двамата ще могат да вземат участие в двубоя с Локомотив (Сф) в събота. В строя за мача с „железничарите” се завръща изтърпелият наказание Ивайло Цветков.
В края на седмицата се очаква в продажба да бъдат пуснати и сезонните абонаментни карти.

Халф на Миньор изгоря за Локо Сф
Халфът на Миньор Томиспав Павлов тренира индивидуално и е под въпрос за срещата с Локомотив Сф в събота. Добрата новина за треньора Стойчо Стоев е, че бившият македонски национал Ванчо Траянов е възстановен от разтежението. От началото на седмицата на гости на нападателя Фарес Брахими е брат му Мехмед Брахими, който не пропуска тренировка на „жълто-черните”. В срещата с Локо перничани няма да могат да използват наказаните Иван Михов и Николай Христозов, които получиха червени картони на мача с неврокопчани в първия кръг.

Емил Михайлов титуляр и в Перник
Резервният вратар на Локо София Емил Михайлов ще започне като титуляр и срещу Миньор Перник. 24-го-дишният страж замести под рамката срещу Локо Пд (1:1) контузения Валентин Галев. Галев претърпя операция на коляното, която ще го извади от терена за десет дни. Очаква се той да бъде напълно готов едва за домакинството на Ботев Враца в третия кръг.
Старши треньорът на червено-черните Антон Велков обмисля да направи две промени в състава за гостуването на Миньор спрямо този срещу Локо Пд. Специалистът възнамерява да пусне на върха на атаката Антонио Павлов за сметка на Димитър Илиев. Другата рокада ще бъде в центъра на терена, където вместо Атанас Борносузов ще влезе Васил Велев. Очаква се срещу Миньор Велков да прибегне до услугите и на Марчо Дафчев, който доскоро лекуваше контузия.

Крум Бибишков под въпрос за сблъсъка
Централният нападател на Миньор Крум Бибишков тренира на облекчен режим след гостуването на Пирин Гоце Делчев. Голмайсторът на перничани е с травма от двубоя. От лекарския щаб правят всичко възможно да го вдигнат на крака за домакинството на Локомотив София. Под въпрос за мача продължават да са и Ванчо Траянов, и Томислав Павлов. Двамата отпаднаха в последния момент за гостуването на новака Пирин заради травми. Най-големият проблем за Стойчо Стоев е в защитата, тъй като двама от централните му бранители – Николай Христозов и Иван Михов, са наказани.
В същото време от Миньор съобщиха, че в петък ще бъдат пуснати абонаментните карти за новия сезон. Цената на годишните талони ще е 60 лева за всички сектори. Единствено във ВИП ложата сезонната карта ще бъде 80 лева. Билетите за домакинствата на перничани пък ще бъдат по пет лева.

Ботев (Враца) – Пирин (Гоце Делчев)

Бегълци от Враца чакат помощ от БфС
Надлъгването в Ботев (Bp) между шефове и футболисти е на пьт да приключи. Днес ще е ясно дали низвергнатите играчи Веселин Цветковски, Тихомир Найденов, Светослав Валериев, Асен Чальков, Ручен Рангелов и Николай Вла-динов остават в клуба. Очаква се на стадиона във Враца да пристигне официален документ от БфС, че шестимата искат да скъсат договорите си по вина на клуба. Ако чиновниците във футболната централа си свършат работата, Ботев отново ще остане без пьлен състав за съботното домакинство с Пирин (ГД). Старши треньорът Джулиано Сондцони ще разчита на голобради юноши, както и преди седмица в Стара Загора, защото жълтите карти на новите чужденци още не са пристигнали. Апетити към подалите молби за разтрогване вече не липсват – от Левски търсят дубльор на Пламен Илиев, а при очерталата се възможност може вратарят Веселин Цветковски да им излезе без пари. От Черноморец пък питат за Асен Чалъков, Тихомир Найденов и Светослав Валериев. Румен Рангелов и Николай Владинов също няма да останат дълго без отбори.

Изпаднал с Вихрен поема Пирин (ГД)
Тенчо Тенев сменя Папарнов, Води Добри Митов за помощник
Бившият треньор на Ботев (Пд) и Вихрен Тенчо Тенев поема Пирин (ГД). Както е известно, след историческата победа на „неврокопча-ни” над Миньор с 2:1 в първия кръг Яков Папарков хвърли оставка. Оттогава шефовете на новака в „А” група непрестанно търсиха негов заместник. Сред спряганите имена бяха тези на Георги Василев, Велислав Вуцов, Стефан Гроз-данов, но в последния момент босовете са се спрели на Тенев. Новият старши треньор на Пирин (ГД) ще дебютира още при гостуването на Ботев (Bp) в събота. Вихрен е последният тим, който Тенев води в „А” група. През сезон 2008/09 г. под ръководството на пловдивчанина санданча-ни изпаднаха от „А” група. Междувременно стана ясно, че помощник на Тенев в Пирин ще бъде Добромир Митов. Бившият цесекар досега винаги е работил като асистент. Най-високото му ниво е Локо (Пд), където помагаше на Наджи Шенсой през сезон 2009/2010 г. Все още не е ясно дали селекцията на Пирин ще се харесана новия екип. Възможно е до затварянето на трансферния прозорец „неврокопчани да привлекат още нови футболисти.

Черноморец – ЦСКА

Димитър Димитров: ЦСКА е един от грандовете, ще се съобразим
Треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров заяви, че не очаква лек мач срещу ЦСКА въпреки проблемите в лагера на „армейците”. Черноморец приема ЦСКА в мач от втория кръг на „А” група, като двубоят е в неделя от 20:00 часа. Димитров бе категоричен, че ЦСКА си остава един от грандовете в българския футбол и от Черноморец трябва да се съобразят с тях. От групата на бургазлии отпада Николай Николов, който е с травма. С леки проблеми са Георги Терзиев, Траян Дянков и Пламен Димов, но се очаква да са готови за двубоя. Димитров каза още, че продължава работата по селекцията, като до края на месеца ще има нови попълнения. Най-вероятно Амар Бейби ще бъде освободен от клуба. Новопривлечените Даниел Младенов и Румен Трифонов все още не са готови и включването им в групата за двубоя в неделя е под въпрос.

Черноморец картотекираха още трима
Последните три нови попълнения на Черноморец Даниел Младенов, Румен Трифонов и Амара Баби вече се сдобиха с картотеки и са готови да дебютират официално. Това може да се случи още 8 неделя, когато акулите приемат ЦСКА на стадион „Лазур”. Мачът е от 20:00 часа. Централният защитник Николай Николов, който не игра на старта на шампионата срещу Левски (0:1) заради контузия, вече се чувства по-добре и ще попадне в 18-те за двубоя с червените.

В Бургас точат ножа на Анеси
В Черноморец точат ножа на доскорошния си съотборник Абел Анеси, за когото се очаква да направи дебют с червената фланелка на “Лазур”, съобщоава „7 дни спорт”. Мадагаскарецът направи скандален трансфер в ЦСКА през зимната пауза на миналия сезон и предизвика люта война между двата клуба. Защитниците в тима на Черноморец, които добре познават играта на Анеси, се канят да не му дават мира на терена.
Има голяма вероятност левият бек Жереми фо-Поре да се възстанови до неделя. Все пак треньорът Димитър Димитров-Херо е готов с негов заместник, ако докторът на отбора Росен Харизанов прецени, че французинът не е готов за игра. Херо пък ще крои тактиката за двубоя с червените в контрола с… третодивизионния Несебър. Херо изрично настоял за по-слаб съперник, срещу който да пробва различни варианти, най-вече в офанзивен план, където все още титулярите се бистрят.
Вчера покрай касите на стадион “Лазур” се забеляза сериозно раздвижване, след като стана ясно, че до събота билетите ще бъдат на една цена, а в деня на мача тя се удвоява. На дербито в Бургас се очакват около 10 хиляди привърженици.

Последният мач в Бургас донесе уволнение на „Армията”
ЦСКА определено не може да се похвали с добър баланс при гостуванията си на стадион “Лазур” в Бургас, откакто Черноморец се завърна в елита през 2007 година, съобщава „Тема спорт”. Поглеждайки всички мачове в този период, може да се види, че в общо пет срещи помежду им армейците имат две победи, едно равенство и две загуби.
Първият път, когато ЦСКА гостува на акулите след завръщането им в групата на майсторите, датира от ноември 2007-а. Тогава двата отбора отново са водени от настоящите си треньори Димитър Димитров-Херо и Стойчо Младенов. В състава на Младенов има играчи като Велизар Димитров, Александър Тунчев, Флорентин Петре, Ней.. Всички очакват, че софиянци ще победят, но това не се случва. Велизар Димитров успява да открие резултата през първото полувреме, но Емил Тодоров-Зелето изравнява половин час преди края на срещата. До края и двата отбора пропускат по няколко добри положения и резултатът остава непроменен 1:1.
Най-голямата победа на армейците в този период е на 4.03.2011. Тогава футболистите на Милен Радуканов са на гребена на вълната, след като седмица преди това са разбили вечния съперник Левски с 3:1 насред “Герена”. С два гола на Спас Делев и Мишел Платини ЦСКА печели с 4:0 в Бургас.
Не така стояха обаче нещата една година по-късно. След слаба зимна подготовка воденият от Димитър Пенев армейски тим губи с 0:2 на “Лазур”. Този мач коства и главата на спортния директор на червените Драголюб Симонович. От треньорския пост пък е освободен Димитър Пенев. Дали най-после ЦСКА ще подобри баланса си на бургаска земя, или акулите отново ще схрускат един от грандовете в българския футбол, предстои да разберем в неделя вечер.

Левски – Ботев (Пловдив)

Илиан Илиев пуска Старокин титуляр
Орлин Старокин ще се завърне в титулярния състав на Левски, съобщава ”7 дни спорт”. От тренировките на „сините” изглежда, че това ще стане за сметка на Александър Башлиев, който започна сред първите 11 срещу Черноморец (Бургас), като действа отдясно на защитата. Илиан Илиев обаче явно ще остави Мулдер на титулярната му позиция вдясно на защитата, а Старокин ще почне вляво срещу „жълто-черните”.
Орлин Старокин бе използван и като полузащитник, но основните проблеми на Левски са в защитата. Илиан Илиев на няколко пъти вече въртеше титулярите, които излизаха в контролите и официалните мачове. Христо Йовов ще е готов за игра срещу Ботев Пловдив, но по всяка вероятност отново ще остане на резервната скамейка. Кристовао Рамос също ще бъде пренебрегнат за сметка на Симеон Райков, който изнесе много силни последни мачове. От ръководството на Левски очакват силна подкрепа от страна на феновете за предстоящото тежко домакинство на Ботев.

Левски пак с нова защита
Левски за пореден път ще представи различен вариант на защитата в сравнение с последния мач, съобщава „Тема спорт”. Треньорът на „сините” обаче този път ще пипне крайните бранители. Очаква се за предстоящия мач с Ботев (Пд) на левия фланг на отбраната да застане Орлин Старокин, който бе резерва в първия кръг срещу Черноморец, а там действаше Дъстли Мулдер. Мястото на холандеца пък бе заето от Башлиев, който обаче бе тотално надигран от новото попълнение на Черноморец Куатара и на почивката Илиев предприе смяна.
Старокин няколко пъти се представи по-успешно като опорен халф, но явно треньорът има други виждания за сърцевината на защитата, а титулярят отляво Нуно Пинто още не е възстановен да играе цял мач.
Срещу Ботев Илиан Илиев няма да прави промени в центъра на защитата, като по всичко личи, че до края на полусезона титулярна двойка пред вратаря Пламен Илиев ще са Ромейн Ели и най-новото попълнение Димитър Везалов.
Ясно е, че до началото на следващия трансферен прозорец скаутите на сините ще трябва да намерят още един качествен централен бранител, тъй като в момента алтернативите за този пост са малиецът с „висящ статут” Сюлейман Диамутен и юношата Любо Илиев.

Илиан Илиев вкарва и Марсиньо в „черния списък”
Илиан Илиев ще забие на пейката за неопределено време бразилеца Марсиньо, научи „Меридиан Мач”. Халфът е вторият футболист, който влезе в „черния списък” на треньора на Левски. Преди него там се озова друг представител на лятната селекция – Агиеманг Опоку. Ганаецът си навлече гнева на спортно-техническия щаб заради постоянните контузии, нисък футболен интелект и неумение да се впише в атмосферата на „Герена”. Марсиньо усилено върви по стъпките на африканеца.
От „Герена” разкриха, че Илиан Илиев е изключително разочарован от играта на бразилеца в официалните мачове. Той е обявил това пред ръководството на клуба. Специалистът е възмутен най-вече от мързела на Марсиньо на терена. Това контрастирало рязко с факта, че халфът е играл много силно в предсезонните контроли. Илиан ще реагира на слабата форма на Марсиньо още за мача от втория кръг на първенството срещу Ботев (Пловдив), когато се очаква бразилецът да бъде забит на пейката. Ако това не накара футболиста да се разиграе, Илиев ще поиска клубът да се раздели с него през зимната пауза. Плановете на треньора са Марсиньо да бъде заменен от Христо Йовов в титулярния състав за сблъсъка с „канарчетата”. Йовов обаче е с контузия, а това може да му попречи да играе в неделя. Ако Йовов отпадне от групата заради травмата, пред Илиан Илиев ще се отворят две възможности – да пусне Жоао Силва на върха на атаката срещу Ботев (Пд), а зад него да играе Базил де Карвальо или пък Марсиньо да получи последен шанс за изява.

Ферарио Спасов: Тръгваме за София с настройката за победа
Треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов заяви на пресконференция, че отборът е готов за предстоящия сблъсък с Левски и тимът тръгва за София с мисълта за успех. Ботев (Пловдив) гостува на Левски в мач от 2 кръг на „А” група, като двубоят е на 19 август (неделя) от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов”. Спасов коментира, че е добре запознат с играта на съперника и ако играчите на Ботев успеят да неутрализират силните страници на „сините”, и покажат нужните футболни качества, психика и характер, могат да се поздравят с успех. Рубен, който лекува през седмицата вирусно заболяване е готов за двубоя. Друго ново попълнение, Вандер все още не е готов за 90 минути, но със сигурност ще играе срещу Левски.
Наставникът на Ботев каза още, че едва ли двата отбора биха могли да се изненадат с нещо като състави и тактически постройки. Спасов изрази съмнения, че от Левски ще сложат персонален пазач на голмайстора на Ботев Иван Цветков. Ферарио Спасов каза още, че е пресилено да се говори, че Левски са в криза. Треньорът допълни, че в мача си от първия кръг Левски са показали срещу Черноморец приятен футбол и са пропуснали убедителна победа.

Ботев атакува Левски с „белите” палачи
Старши треньорът на Ботев (Пд) Ферарио Спасов ще скача на Левски в неделя с „белите” палачи. „Меридиан Мач” научи, че наставникът на „канарчетата” обмисля да не прави нито една промяна в титулярния състав за гостуването на „Герена”. Той ще заложи на единайсеторката, която отнесе с 3:0 Славия в първия кръг на сезона в „А” група. Спасов ще коригира единствено функциите на част от футболистите, което ще направи Ботев (Пд) леко по-дефанзивен в сравнение с първия мач. Според запознати Ферарио първоначално е имал намерение да вкара в титулярния състав за Левски новопривлечения офанзивен халф Вандер. Бразилецът е вариант за заместник на Станислав Костов.
Младокът беше сменен именно от бразилеца през втората част на сблъсъка със Славия. От Ботев обаче разкриха, че Ферарио Спасов е преценил, че Вандер все още не е готов да изиграе 90 минути на високо ниво и заради това ще го остави на пейката. Със сигурност в състава на Ботев ще бъде героят от първия кръг Иван Цветков, който заби хеттрик на Славия. Както е известно, нападателят премина на стадион „Христо Ботев” именно от Левски по време на паузата. В началото на седмицата се заговори, че Цветков може да не играе на „Герена” заради устна уговорка между шефове в двата клуба.

Всички на линия за неделя
Няма нито един контузен и болен футболист в Ботев (Пловдив), похвалиха се от спортно-техническото ръководство на клуба. Третият вратар на „жълто-черните” Росен Андонов се възстанови от контузията, която имаше в рамото. Юношата на Спартак Пд получи травмата по време на контрола с Асеновец преди 3 седмици. Досега той се подготвяше на облекчен режим. Бразилецът Вандер Виейра също е напълно здрав и тренира на пълни обороти.
Групата на Ботев в момента е от 23-ма футболисти. Трима от тях са юношите Владимир Айтов, Валентин Томов и Серкан Юсеин.
От днес към тима ще се присъединят привиканите в различните национални отбори Тодор Неделев, Бобан Грънчаров и Ернестас Шеткус.
Вчера футболистите на Ботев проведоха две тренировки – на стадион “Пловдив” и на комплекс “Беркут” в Брестник. Така на този етап Ферарио Спасов няма проблеми около състава и ще може да разчита на всички свои играчи за гостуването на Левски в неделя.

Договорено – 2500 фенове на Ботев на „Герена”
2500 фенове на Ботев (Пд) ще подкрепят отбора си срещу Левски. Това стана окончателно ясно, след като вчера двата отбора подписаха споразумение, научи „Меридиан Мач”. То ще важи и за ответния мач през пролетта на стадион „Христо Ботев” под тепетата. Цената на билетите за гостуващите фенове и на двата отбора ще бъде 6 лв.
Така въпреки изразеното недоволство от привърженици на „сините”, че пропуските са твърде много за гостуващ отбор, Левски реши да ги отпусне на Ботев. Радващото за ултрасите от „Герена” обаче е, че те ще бъдат поставени при същите условия и за ответния двубой.
Както е известно, първоначалното намерение на шефовете на столичния гранд бяха на гостите да бъдат дадени само 1500 билета. Поради огромния интерес към двубоя в Пловдив, от ръководството на Ботев пожелаха допълните 1000 пропуска, което в крайна сметка бе уважено.
Очакванията са освен от града под тепетата доста публика да се стече на „Герена” и от София. Ботев в исторически план е един от големите дразнители за Сектор „Б”, а липсата на телевизионно предаване на мача и успешният старт в „А” група срещу Черноморец са допълнителен стимул да има повече публика в неделя вечер.

Лудогорец – Берое

Ивайло Петев залага на Иван Чворович
Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев ще заложи на вратаря Иван Чворович за домакинския мач срещу Берое, съобщава „7 дни спорт”. Бившият страж на Миньор (Перник), който премина при шампионите през лятото, се представи на добро ниво в мача от 1-ия кръг на “А” група с Черно море. Освен това Чворович остави много добри впечатления и в контролата на Лудогорец с Евертън. Така за момента Чворович е с едни гърди пред титулярния страж от миналия сезон – Урош Голубович. Всички останали футболисти на Лудогорец тренират на пълни обороти. След като националите се завърнат днес в лагера на разградчани, ще се види дали някой от тях не се оплаква от травма, или пък се не се нуждае от почивка. По всяка вероятност обаче Ивайло Петев ще заложи на състава, който победи с класическото 3:0 Черно море. Междувременно стана ясно, че предварителната продажба на билетите за мача ще започне в събота от 17 часа, когато отварят всички каси на стадиона в Разград. Това означава, че феновете за шампионите, ще мога да закупят билети за желания сектор само на съответната каса. В събота касите ще работят до 19:30 часа, а при необходимост работното им време ще бъде удължено. Билети ще се продават и в неделя от 12 часа до началото на мача в 20:00 часа. Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 18 часа.

200 фенове на Берое атакуват Разград
Поне 200 фенове на Берое ще подкрепят отбора си при гостуването на шампиона Лудогорец в Разград, в събота от 20 ч. За целта е организирана и специална екскурзия, която набира желаещи и засега е сигурно, че от Стара Загора ще потеглят два автобуса с фенове. Очаква се за първи път в групата за мача да попадне португалският халф Алберто Лоузейро, който изненадващо беше оставен извън състава за домакинството срещу Ботев Bp. Феновете на Берое са доволни от това, че лидерът в класирането ще гостува на шампиона. Също така те очакват силно представяне на “Лудогорец Арена”.