Цанко Цветанов: Ще дадем всичко от себе си срещу Черно море

Цанко Цветанов, Цанко Цветанов, снимка: Пресслужба Етър

 

Новакът в “А” футболна група Етър днес даде пресконференция преди домакинския мач от втория кръг с Черно море.SPORTNI BG

“Стартирахме добре, за първи път ще играем пред наша публика. Надявам се феновете да ни подкрепят, имаме нужда от тяхната подкрепа. Сигурен съм, че нашият отбор ще се постарае да покаже най-доброто от себе си. След толкова дълго отсъствие от “А” група отборът ни се завърна и то с победа на негостоприемен терен в Монтана. Спечелихме като гости и то губейки до почивката, което говори за нивото на отбора ни. Надявам се, че срещу традиционно добър отбор като Черно море ще направим всичко по силите си, за да спечелим”, коментира треньорът на “болярите” Цанко Цветанов.

В момента Цветанов разполага с 25 футболисти, включително тримата вратари и юношите. Лек проблем има единствено халфът Николай Петров, но надеждите са до събота да е готов за мача.

“Надявам се много хора да дойдат да ни подкрепят. Очаквам централната трибуна да се напълни, тя събира 7000 места”, продължи Цанко Цветанов.

“От южната страна не разрешават на хората да влизат, не знам защо са необходими тези мерки за сигурност. Ако снимате стадион “Ивайло” сега, няма нищо общо с този отпреди два месеца, работихме много здраво и сега стадионът има нормален вид. Тепърва предстои още работа, прави се проект за да бъде стадионът трета категория на УЕФА, т.е. на него да се играе в групите от Лига Европа. Това е благодарение на подкрепата на кмета Даниел Панов, не мога да кажа същото за общинските съветници”, коментира още старшията на Етър.

“Не искам да залитаме от едната в другата крайност – не искаме да сме нито Лудогорец, нито Светкавица, искам да играем добре и ще видим къде ще се класираме. Етър е отбор, който иска да печели всеки мач, не е сериозно да подценим сериозен тим като Черно море. Познавам съперника, гледах и първия мач с Лудогорец, загубиха едва след като останаха с десет човека, дотогава мачът бе равностоен”, допълни специалистът.

“Който иска да гледа добър футбол – нека да заповяда на стадион “Ивайло”! Мога да нарека Велико Търново моя роден град, в него се случва нещо хубаво във футбола и нека хората по
трибуните бъдат част от това”, заяви Цанко Цветанов.